Dames midweek Jupiter’76 maken het koploper moeilijk.

Dinsdag 6 januari zijn de midweekdames afgereisd naar Marum. In een zeer koude sporthal werd een spannende wedstrijd gespeeld tegen koploper Marum. Het begin verliep moeizaam, de dames van Jupiter kwamen al snel

achter met 2-0, maar met een mooi doelpunt van Lisa Langerak werd het 2-1. Helaas kregen de dames van Marum al snel weer een schietkans waar keepster Nadja Postma net niet bij kon. Sanne de Jong pakte weer een punt met een mooi schot vanuit de linkerhoek. Met een stand van 3-2 begon het spannend te worden.

Hoewel de dames van Jupiter hard werkten in de verdediging, kwam Marum er toch nog een paar keer doorheen. Door een paar mooie reddingen van Nadja en nog een doelpunt van Lisa kwam de stand in de rust uit op 5-3.

Vol goede moed ging Jupiter de tweede helft in. Al snel werd er een doelpunt gemaakt door de cirkelspeler van Marum. Lisa heeft hard gevochten voor een gaatje in de verdediging en kwam er dan ook nog een paar keer doorheen, met nog twee doelpunten als resultaat. Ondertussen stond het 7-5.

Door een rugblessure van Nadja werd er van keepster gewisseld en ging Herma Visser tussen de palen staan. Kort daarna schoten Afke Guertin en Sanne beide een mooie bal in het net van de tegenpartij. Hierdoor kwam de stand op 7-7 en werd het dus echt spannend. Hoewel Herma een penalty en nog wat schoten tegen hield en de verdediging van Jupiter op scherp stond, kwam Marum toch nog twee keer door de verdediging heen.

Het is Lisa nog een keer gelukt om te scoren, maar dit mocht niet meer baten. Met een eindstand van 10-8 hebben de dames midweek helaas toch verloren.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 14 januari in Franeker tegen DFS uit Hoogezand.