Uitreiking eerste stadsgids 2023 aan Adrie Warmenhoven van Eise Eisinga Planetarium Franeker. (vlnr Wilfred Lodewijks, Bernhard Siesling, Adrie Warmenhoven en Axel Knip)

De 14e editie van de Franeker Stadsgids is uitgebracht. Adrie Warmenhoven van het Eise Eisinga Planeterium in Franeker, ontvingen op 28 april 2023 het eerste exemplaar van Bernard Siesling, Wilfred Lodewijks en Axel Knip leden van de commissie Stadsgids. De officiële verspreiding van de Stadsgids vindt plaats in week 18.

Al veertien jaar op rij ontvangen toeristen van Franeker de Stadsgids. Deze gids wordt verspreid via horeca, campings, bed & brochjes, winkels, musea en de (jacht)haven.

Eise Eisinga Planetarium

De commissie Stadsgids heeft gemeend dit jaar het Eise Eisinga Planetarium de eerste Stadsgids te overhandigen. Het Eise Eisinga Planetarium is genomineerd voor Unesco Werelderfgoed. Naar verwachting zal in september van dit jaar bekend worden gemaakt of het Planetarium een plaatsje krijgt op deze lijst! Het museum was al een aanwinst voor Franeker en ook de regio, maar het zal Franeker nog meer op de kaart zetten ver buiten de provinciegrenzen en zeker ook buiten Nederland. Directeur Adrie Warmenhoven nam op vrijdag 28 april 2023 het eerste exemplaar in ontvangst.

Een begrip in Franeker

Inmiddels is het boekje niet meer weg te denken uit Franeker en is het een begrip geworden. Met de positieve inzet is het de commissie van de Stadsgids gelukt om een mooie gids samen te stellen met een breed aanbod van nieuws, kunst, cultuur, horeca en winkels. Ook dit jaar wordt het publiek niet teleurgesteld. De Franeker Stadsgids 2023 zit wederom vol met toeristische trekpleisters en waardebonnen om in te leveren bij uw favoriete punt in Franeker.

De Stadsgids wordt gemaakt door een team van ondernemers en vrijwilligers die zich ook dit jaar weer met de volle honderd procent hebben ingezet om samen tot een fantastisch resultaat te komen.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!