De koffie staat klaar in Bibliotheken Dronryp en Franeker

De koffie staat in Bibliotheek Franeker en Dronryp elke dag klaar voor bezoekers, maar één keer per maand nodigt de bibliotheek ook een bijzondere gast uit voor een bakje koffie. Iemand met een bijzonder beroep bijvoorbeeld, die vertelt over werk en leven en aan wie de koffiedrinkers vragen kunnen stellen. Bijzondere ontmoetingen, gewoon in de bibliotheek.

Zaterdag 12 oktober komt uitvaartcoach Petra van Dijk op de koffie in Bibliotheek Franeker. Petra vertelt als spreker tijdens de uitvaart het persoonlijke levensverhaal van de overledene, ze zorgt voor informatievoorziening bij een overlijden en geeft nabestaandenzorg. Bij een overlijden kunnen veel vragen opkomen: moet ik naar een notaris, kan ik als nabestaande wel in het huis blijven wonen, ben ik verzekerd in opa zijn auto en hoe gaat het financieel nu verder? Welke dingen moet je zoal regelen en welke mogelijkheden zijn er? Petra geeft op een open, positieve manier advies en kan helpen bij veel vragen over dit onderwerp. Het koffiemoment in Bibliotheek Franeker is een mooie en toegankelijke manier om antwoord op vragen te krijgen. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Tomke in Dronryp

De koffie staat ook klaar voor ouders en grootouders van peuters en kleuters die dinsdag 20 september (13.00-13.30) naar Tomke gaan in Bibliotheek Dronryp. Geartsje Douma leest het verhaal van Tomke voor én neemt muziekinstrumenten mee waarmee kinderen van 2 tot 4 jaar aan de slag kunnen. De muziekworkshop is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk, dat kan via ontdekdebieb.nl.

De beste kledingtips van Marcella

Vrijdag 23 september (10.00-11.30) komt stijlinspirator Marcella Andringa op de koffie in Bibliotheek Franeker. Een kast vol kleding, maar niks om aan te trekken? Marcella deelt haar beste tips waardoor bezoekers zich zelfverzekerder voelen in hun eigen stijl. Zodat ze aan de buitenkant kunnen laten zien, wie ze aan de binnenkant zijn. Wie op de koffie komt, kan het beste ook een topper en een flopper uit de eigen kledingkast meenemen, voor de beste tips op maat. De koffie met Marcella is gratis en aanmelden hoeft niet.

Kinderyoga in Franeker

Woensdag 28 september (15.00-16.00) is de eerste kinderyoga tussen en met de boeken in Bibliotheek Franeker. Ook dan drinken ouders en grootouders een bakje koffie terwijl kinderen van 4 tot 8 jaar met yogadocent Tineke bijzondere poses aannemen. De kinderyoga is vanaf nu elke laatste woensdagmiddag van de maand. Het is gratis en aanmelden hoeft niet.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!