De Nije Knipers spelen voor Morning Star Children Centre in Kenia

Franeker – Zaterdag 17 augustus verzorgt Combo de Nije Knipers bij de Friesland Bank in Franeker een optreden ten bate van het Morning Star Children Centre in Mombassa, Kenia. Muzikaal Combo De Nije Knipers uit Franeker/Makkum gaat terug in de tijd met nostalgische muziek uit de vorige eeuw. Met zang, begeleid op elektrische gitaar en accordeon, brengen ze “gouwe ouwen” met een eigen Kniper-sausje. Een muzikale reis om de wereld met een programma waarin luisterliedjes onder andere in het Engels, Spaans, Frans, maar ook in het Nederlands en Fries, worden afgewisseld door dansmuziek in meerdere ritmes van onvergetelijke artiesten als Cliff Richard, Pat Boone of de Ramblers.

De Nije Knipers willen het werk van Corrie Haitsma uit Franeker steunen die na een bezoek in 2009 aan het schooltje, zich inzet voor het Kindertehuis in Mombassa in Kenia.  Basis voorzieningen zijn hier nog onvoldoende aanwezig.

Het centrum kampt met huisvestingsproblemen. De weinige gebouwen die beschikbaar zijn, hebben lekkende daken, ongelijke vloeren, er ontbreken ramen en deuren en er zijn te weinig klassen. Het is de wens om deze gebreken te verhelpen en de ruimtes uit te breiden met extra klassen. Het is tevens een wens om slaapzalen te creëren voor de dakloze kinderen. Een deel van deze gebreken zijn d.m.v. donaties en acties inmiddels verholpen.

Er is een voedingsprogramma voor de kinderen. Echter, dit programma vereist veel inspanning en veel steun. De noodzaak is erg groot door de vele gevallen van kinderen met ondervoedings-verschijnselen. Dit programma kan uitsluitend worden uitgevoerd met de steun van sponsors en donaties, die er helaas onvoldoende zijn.

Het Centrum heeft geen eigen watervoorziening of waterbron. Momenteel is men afhankelijk van een waterleiding die vaak niet beschikt over stromend water.

Omdat het zeer jonge kinderen betreft, is gebrek aan toegang tot vers water een hoog risico voor de gezondheid van deze gevoelige kinderen. Het komt vaak voor dat ziektes, zoals cholera en tyfus, worden veroorzaakt door vervuild water. Dit jaar wordt geprobeerd voldoende geld in te zamelen voor een eigen watervoorziening en elektriciteit.

Het Centrum is gelegen in een van de buitenwijken van Mombassa. Er is geen voorziening voor gezondheidszorg. Veel kinderen zijn nog erg jong, kwetsbaar en worden gemakkelijk ziek als zij worden blootgesteld aan een slechte omgeving, bijvoorbeeld vuilnisbelten of open afwateringssloten.

Als iemand ziek is wordt er gezocht naar betaalbare medische zorg die in de buurt te vinden is. Medische praktijken zijn privé en zijn erg duur, dus men moet heel ver weg gaan naar niet private medische voorzieningen. Hulp komt dan vaak te laat.

De Nije Knipers willen hier iets aan doen en maken de mooiste muziek van vroeger voor uw bijdrage in de accordeon-koffer. Corrie Haitsma gaat dit jaar weer een bezoek brengen aan Morning Star Children Centre en gaat er persoonlijk zorg voor dragen dat uw gift goed terecht komt. Uw steun wordt zeer gewaardeerd.( www.morningstarchildrencentre.com )

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!