“De scholen zijn weer begonnen”

Franeker – Een bekende slogan van Veilig Verkeer Nederland. Overal in de dorpen of wijken worden of zijn al opgehangen spandoeken met deze tekst. Veel kinderen zullen met de fiets naar school gaan. “Daarom is het verstandig om nu aandacht te schenken aan de “Campagne Dode Hoek” .  De “Campagne Dode Hoek” is natuurlijk niet alleen voor de kinderen welke met de fiets naar school maar voor een ieder die zich op de fiets, snorfiets of bromfiets in het verkeer begeeft.

Op maandag 15 augustus 2011 startte het ministerie van Infrastructuur en Milieu met de jaarlijks weerkerende “Dode Hoek Campagne”.

Ieder jaar vallen er onder fietsers, snorfietser en bromfietsers dodelijke slachtoffers en (ernstig) gewonden door dode hoek ongevallen. Door voorlichting en maatregelen, om het risico zo klein mogelijk te maken, probeert het ministerie het aantal dodelijke slachtoffers en (ernstige) gewonden terug te brengen.

Deze campagne is er op gericht om bij fietsers, snorfietsers en bromfietsers de kennis over de dode hoek te vergroten.  Het geeft antwoord op vragen als:

* Waar zit de dode hoek?

of

* Wat kan ik doen om uit de dode hoek te blijven?

Daarnaast geeft de campagne zoveel mogelijk tips om uit de dode hoek te blijven en richt zij zich op het kennen en vermijden van risico’s.

Kijk voor meer informatie op www.dodehoek.nl

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!