Foto Advendo Franeker Fotograaf Guido Hibma

Na een jubileumjaar waarin Advendo flink heeft uitgepakt en hun publiek keer op keer heeft vermaakt met leuke muziek en leuke concepten, is voor het Franeker harmonieorkest weer een jaar aangebroken dat weer iets meer zal lijken op een ‘normaal’ jaar.

Toch staan er al weer leuke dingen op het programma en liet het orkest onder leiding van Siemen Hoekstra afgelopen zondag al zien het musiceren niet verleerd te zijn door in de Martinikerk een kerkdienst op prachtige wijze te begeleiden.

Na ruim twee maanden van relatieve rust (het laatste optreden was bij de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Waadhoeke) was de kerkdienst het startschot voor wat er de komende maanden komen gaat, te beginnen met De Stim van Waadhoeke op zaterdag 1 april in de Koornbeurs. Dan zal het orkest lokale zangtalenten in de gelegenheid stellen om een onuitwisbare indruk achter te laten. 12 zangtalenten zullen dan namelijk, onder begeleiding van het orkest, de kans krijgen om het publiek en de jury – onder leiding van burgemeester Marga Waanders – te overtuigen van hun kunnen.

Met kandidaten van verschillende leeftijden en een afwisselend programma hoopt het orkest het publiek een leuke avond te bezorgen en bovendien de schade van drie jaar geleden te herstellen. Toen zou dit concept eigenlijk al worden uitgevoerd voor een Koornbeurs, die ruim voor aanvang van het concert al stijf was uitverkocht, maar zette Corona op het laatste moment een streep door de rekening. Nu is er dus een herkansing voor een leuke avond voor zowel de deelnemers als het publiek.

Het voorjaarsconcert De Stim van Waadhoeke begint op 1 april om 20:00 uur. De deuren van de Koornbeurs openen om 19:30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Koornbeurs.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!