Diamanten huwelijk voor echtpaar Bergsma-Hofstra

Franeker – Op dinsdag 3 januari 2012 vierden de heer Johannes Bergsma en mevrouw Antje Hofstra hun 60-jarig huwelijk in kleine familiekring. In verband met vakantie van de jongste zoon en het verblijf van de schoonzoon in het buitenland wegens zijn werkzaamheden, wordt later in de maand het diamanten huwelijk nogmaals gevierd met de kinderen en kleinkinderen.

Burgemeester Veenstra kwam het diamanten paar feliciteren met het heugelijke feit.
Johannes Bergsma werd geboren in Arum als laatste in een gezin van 5 kinderen. Antje Hofstra is geboren in Hitzum als middelste van 3 kinderen. Johannes en Antje ontmoetten elkaar op de bruiloft van de broer van Johannes met het buurmeisje van Antje. Van een bruiloft komt een bruiloft en zo is het gegaan. Op 3 januari 1952 gaven ze elkaar het jawoord in het gemeentehuis, het Martenahuis, te Franeker. Ze gingen in Hitzum wonen. Daar werden de 3 kinderen geboren, een meisje en 2 jongens. Inmiddels zijn de kinderen getrouwd en zijn Johannes en Antje de trotse grootouders van 6 kleinzonen. Johannes heeft altijd als timmerman in Arum gewerkt en Antje had de zorg voor de kinderen en haar ouders, die ook in Hitzum woonden.

Tot juni 2008 hebben ze in Hitzum gewoond. Toen de werkzaamheden en het onderhoud aan het huis en de grote tuin te bezwaarlijk werden, hebben ze er voor gekozen om naar Franeker te verhuizen. Dat is een moeilijke stap geweest en de eerste tijd hadden ze veel heimwee. Inmiddels heeft de heimwee  plaatsgemaakt voor genot van hun nieuwe appartement in De Triangel en de gemakken van de stad. In De Triangel wonen ze nog helemaal zelfstandig.

Qua gezondheid gaat het nog redelijk goed al loopt Antje de laatste jaren slecht waardoor ze veel aan huis gekluisterd is. Johannes heeft kortgelden nog een computer aangeschaft en gaat daarvoor binnenkort een cursus volgen, hij heeft de digitale snelweg ontdekt.

foto: Joachim de Ruijter

 

 

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!