Durk Terpstra wint finale 5de klas biljarten

Afgelopen weekend werd de Franeker finale 5e klas biljartkampioenschap gespeeld in de Tapperij het Noord in Franeker. Deelnemers Gerda Nieuwenhuis, Dirk Molenaar,Gerrit Jan Kuipers,Durk Terpstra, Jan Rodenhuis en Rudolf van der Pol. 

Dirk Molenaar en Durk Terpstra, spelers die heel gewaagd aan elkaar zijn en zeer gedreven waren om dit weekend kampioen te worden van de vijfde klas.

Jan Rodenhuis die uit de 4de klas komt is een geduchte tegenstander waar zeker rekening mee moet worden gehouden en niet te vergeten Rudolf Vd poll (de eeuwige tweede) die altijd weer verrast op zondag! Gerrit Jan die voor de tweede keer mee doet is een speler die zich goed heeft ontwikkeld het afgelopen jaar en wellicht voor een verrassing zorgt in deze klasse.

Ook Gerda de enige vrouw in dit gezelschap die mooi spel kan laten zien, kan absoluut voor wat opschudding zorgen.

Dirk M. en Durk T. hebben zaterdag allebei 3 winst partijen. Jan heeft 2 gewonnen en 1 verliespartij. Rudolf wist 1 partij te winnen en Gerda en Gerrit Jan helaas geen winst partijen zaterdag. Door persoonlijke omstandigheden kon Gerda zondag helaas niet spelen, heel erg spijtig, volgend jaar zal ze zeker opnieuw voor de titel gaan strijden.

Durk T. verliest zondag zijn partij tegen Rudolf die een hoogste serie van 11 produceert. Dit bleek ook de hoogste serie en Rudolf won daarmee de gebruikelijke fles Beerenburg, hij geeft de fles heel sportief door aan Gerda.

Dirk M. die tegen een sterk spelende Jan speelt verliest ook zijn partij. Jan heeft dus zeker uitzicht op de overwinning want dit betekend dat er nu 3 man op 3 winst partijen staan. Rudolf wint zijn laatste partij en komt ook op 6 punten. Een hele spannende finale tussen Dirk M. en Durk T. wie wint wordt kampioen, maar bij remise gaat Jan met de titel naar huis. Dirk technisch de betere speler tegen de tactische Durk die eigenlijk alle ballen wel kan maken.

Durk T. neemt een voorsprong van 10 caramboles bijna de hele wedstrijd. Dirk M. mist jammerlijk veel ballen die er net om heen gaan of net mis. Durk T. mist 4 ballen voor de wedstrijd en Dirk M. komt zeer knap terug tot 37. Bloedstollende partij, de spanning van beide heren was van het gezicht af te lezen en bij de 5de bal maakt Durk Terpstra de partij uit. Maar Dirk M. kan nog remise maken bij de nabeurt en dan wint Jan de titel. Dus alles is nog open , wat een sensatie maar Dirk M.mist de afstoot en Durk T. wordt de kampioen.

Rudolf kan zijn favorieten rol van eeuwige tweede niet waarmaken dit jaar en eindigde op een vierde plaats. Jan Rodenhuis een prachtige tweede plaats en Dirk Molenaar werd derde.

Gerrit Jan kwam dit weekend niet op zijn gebruikelijke niveau en werd vijfde, hij gaat volgend jaar voor de top 3. Gerda is zesde geworden. Al met een al een heel geslaagd en zeer gezellig toernooi in de Tapperij het Noord.

  1. Durk Terpstra
  2. Jan Rodenhuis
  3. Dirk Molenaar
  4. Rudolf van der Pol
  5. Gerrit Jan Kuipers
  6. Gerda Nieuwenhuis

In cafe La Dolce Vita zal  21 en 22november de finale vierde klas worden gespeeld.  Wil jij je ook opgeven voor biljartkampioenschappen? mail dan naar info@stadscafedenotaris.nl of  bel 0517-397823

IMG_6703 IMG_6704

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!