Echtpaar Reitsma-Kooistra  60 jaar getrouwd

Freerk Reitsma en Tietje Kooistra vieren vandaag dinsdag 23 mei hun zestigjarig huwelijksfeest. Burgemeester Eduard van Zuijlen heeft het echtpaar vanmorgen gefeliciteerd met dit heugelijke feit.

Freerk is geboren in Tzummarum aan onderaan de zeedijk, tegenover “de Bunker” , zoon van Meinte Reitsma en Tetje de Vries. Tietje is geboren in Tzum, dochter van Adam Kooistra en Gerbrich Wijnia. Zij hebben drie jaar verkering gehad voor zij met elkaar trouwden. Uit het huwelijk zijn vier kinderen geboren. Er zijn inmiddels negen kleinkinderen.

Freerk is zijn arbeidsleven begonnen bij de boer. Daarna  heeft hij jaren bij het loonbedrijf Willem de Vries gewerkt. Hij ging altijd naar de polder om daar de landbouwgif te sproeien. Vervolgens werkte Freerk als chauffeur voor diverse bedrijven, oa. Althuisius in Tzummarum, de Vries in Makkum, Wiersma & Buwalda in Wijnaldum, Bron in Drachten en Haitsma in Harlingen. Hij ging op zijn zestigste nog eens naar school en behaalde met glans zijn hoveniersdiploma. Freerk kan niet goed stilzitten, altijd bezig in de tuin of met zijn trekker!

Tietje heeft altijd voor vrijwilligerswerk gedaan voor de kerk in het dorp en was altijd graag een oppas-beppe voor de kleinkinderen. Beide verkeren nog in redelijk goede gezondheid!

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!