Echtpaar Timmers-Maurer  60 jaar getrouwd

De heer Gregorius Maria Timmers (88 jaar) en mevrouw Hannelore Agatha Maurer (82 jaar) vieren vandaag, woensdag 7 juni hun zestigjarig huwelijksfeest. Burgemeester Eduard van Zuijlen heeft het echtpaar hedenochtend gefeliciteerd met dit heugelijke feit.

Meneer Timmers is geboren in Loosduinen en mevrouw Maurer in Elzerath in Duitsland. In de zomer van 1956 kwamen ze elkaar in Scheveningen tegen en was het liefde op het eerste gezicht. Ze trouwden en gingen in Den Haag wonen.

Meneer Timmers begon zijn loopbaan op de grote vaart en ging na het huwelijk werken bij een metaalbedrijf als bedrijfsleider. In het huwelijk zijn twee zonen en twee dochters geboren. Mevrouw Timmers zorgde voor de kinderen. Vanwege de gezondheid mocht meneer Timmers vanaf 1977 niet meer werken.

Hun tweede zoon kreeg een zwaar ongeluk, waarna hij in een verpleegtehuis terechtkwam. Hier werd hij verzorgd tot zijn overlijden. In dit tehuis kwamen ze erachter dat de wereld van de mensen die er wonen heel klein was en begonnen zij met het verzorgen van uitstapjes voor de bewoners. Hier werden dan ook video’s van gemaakt die weer getoond werden in het tehuis. Zo kwam er een samenwerking met de bibliotheek en zijn er diverse films tot stand gekomen.

In 1995 verhuisden ze naar Friesland, naar Tzum, samen met een dochter die in Franeker ging wonen. In Tzum hebben ze altijd fijn gewoond. Toen het Botniahuis in Franeker geopend werd, zijn ze daarnaar toe verhuisd in een aanleunwoning. Hier is meneer Timmers nog steeds actief met zijn taak als voorzitter in de bewonerscommissie. Mevrouw breit en haakt erop los en helpt regelmatig in de bloemenwinkel van haar dochter. Ze genieten nog steeds van alles en ook van hun zeven kleinkinderen (waarvan de eerste op hun huwelijksdag geboren werd) en één achterkleinzoon. Regelmatig passen ze nog op een kleinzoon.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!