Echtpaar Tuinstra-Faber 65 jaar getrouwd *foto’s*

Dinsdagmiddag vierden de heer Nanning Sj. Tuinstra en mevrouw Beitske Faber hun 65-jarig huwelijksfeest. Zij vierden dit in eetcafé Poort van Franeker. Locoburgemeester Caroline de Pee heeft het bruidspaar met dit heugelijke feit gefeliciteerd.

De heer Tuinstra is geboren 21 juli 1926 te Franeker, hij is de zoon van Sjoerd Tuinstra toenmalig aardappelhandelaar en Tine Stapensea. Mevrouw Beitske Faber is geboren op 10 oktober 1927 te Arum. Zij is de dochter van Gerke Faber, toenmalig timmerman te Arum en Klaaske van Dieken.

In 1947 kregen Nanning en Beitske verkering, zij hebben elkaar ontmoet op de Arumer Merke. Dat de verkering goed beviel blijkt wel uit het feit dat zij op 27 december 1951 trouwden op het gemeentehuis te Witmarsum. Het getrouwde stel ging op de  Froonacker in Franeker wonen en uit hun huwelijk werden hun vijf kinderen geboren. Er zijn nu 12 kleinkinderen, zes achterkleinkinderen en drie op komst.

Nanning en Beitske hebben heel lang zelfstandig in de L. Doniastraat gewoond, maar wonen nu ruim drie jaar, in volle tevredenheid, in een aanleunwoning in het Botniahuis. Biljarten zit er helaas voor Nanning niet meer in, maar hij mag nog graag dagelijks een kijkje nemen in de mooie biljartzaal. Beitske gaat nog altijd op woensdag naar handvaardigheid.

Afgelopen zomer hebben zij nog erg genoten op hun camping Rijsterbos in hun geliefde Gaasterland. Ze hebben daar nog heel wat kilometers op hun elektrische fietsen gemaakt. Ook heeft Nanning daar zijn negentigste verjaardag in het bijzijn van de hele familie gevierd.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!