Door: Yvonne van der Graaf

 

Blijven dromen is belangrijk voor iedereen . . . en ja, soms komt een droom uit . . . en ja, soms kom je erachter dat . . . wat je ook doet in je leven . . . hindernissen niet zo heel belangrijk zijn, maar dat de kracht om de realiteit onder ogen te blijven zien geldt. Een bekende uitspraak van levensfilosoof Spinoza zorgt voor een belangrijk houvast in de beslissingen die wij in de komende tijd gaan nemen. “Leer te aanvaarden wat je niet kunt veranderen, maar blijf elk moment ijveren voor wat wel binnen je bereik ligt.”

Het is december 2022: de laatste maand van een bewogen jaar voor velen. Haast elke dag presenteren wij nog steeds volop kunstproeverijen van kunstmakers die het podium verdienen. We hopen dan ook dat u de laatste weken van dit jaar de kunstproeverijen in de KunstKamer komt bezoeken. Velen weten nog steeds niet dat wij dit al vijf jaar doen.  Meerdere keren hebben wij tijdens onze promo activiteiten de volgende zin met u gedeeld: “Wij zijn er voor u en wij kunnen niet zonder u.” Kunst en Cultuur delen met de ander is een sociaal en maatschappelijk gegeven; het zorgt voor verbinding. In de gedachten van de mens blijkt Kunst en Cultuur voor velen andere ideeën op te roepen. Kunst en Cultuur is zeker nu in deze tijd geen populair onderwerp. Vanuit het concept van de ‘KunstKamer Franeker’ hebben wij dat uitgestraald naar de kunstmakers en de bezoekers. Verschillende actoren zorgen er nu voor dat wij de behoefte hebben om een WinterStop in te voeren. Van dagelijks fulltime bezig zijn met Kunst en Cultuur is het best wel voor ons een overgang om de deuren van de KunstKamer Franeker voor drie maanden te gaan sluiten. Het proces rondom deze beslissing is inmiddels bij een aantal mensen bekend. . .  en de eerste bezoekers hopen misschien op een uitverkoop of zoiets . . . of lezen alleen het woord ‘gesloten’ . . . of: ‘dus jullie gaan dicht’. Mijn uitspraak over deze opvatting is: “De gedachten van de mens bepalen wat hij/zij denkt dat het is.” Het blijven altijd uw gedachten en dat mag natuurlijk . . . maar voor ons is het nog een hele reis om met elkaar goed te overwegen wat het vervolg wordt na 31 maart 2023. Spannend om rondom het woord onzekerheid nieuwe beslissingen te nemen. Wat wij wel weten is dat blijven dromen altijd zorgt voor nieuwe mogelijkheden.

VOOR alle medeburgers in Waadhoeke spreken wij de wens uit dat u fijne dagen beleeft en dat het nieuwe jaar voor u goed mag verlopen.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!