V.l.n.r. Johan Bosgra, Burgemeester Marga Waanders, Arjo Hillebrand

Gistermiddag ontving Marga Waanders, burgemeester van de gemeente Waadhoeke, uit handen van HCF-voorzitter Arjo Hillebrand en initiatiefnemer Johan Bosgra het eerste exemplaar van de nieuwe HCF-Verjaardagskalender.

Deze uitgave, met als thema ‘Franeker toen & nu’’, is verkrijgbaar bij Historisch Centrum Franeker (HCF), VVV Franeker/Museum Martena, Poiesz-supermarkt en Primera Haitsma. De prijs is € 17,50 en een deel v/d opbrengst komt ten goede aan het HCF. De historische foto’s en teksten zijn verzorgd door het HCF, de foto’s van het heden zijn gemaakt door Johan Bosgra.

Franeker heeft een rijke geschiedenis, met name doordat het de tweede Universiteit van Nederland huisvestte. Door de jaren heen is veel behouden gebleven, maar er is ook veel veranderd. De kalender toont zowel verschillen als overeenkomsten. Geniet iedere maand van het jaar van prachtige foto’s met toepasselijke teksten over de relatie tussen vroeger en nu. Op elk kalenderblad is voldoende ruimte om verjaardagen te noteren. De kalender is ook online, via Kalender Archieven – Studiobosgra, te bestellen. Juist voor de aankomende decembermaand een leuk idee om deze kalender cadeau te geven tijdens St. Nicolaas of Kerst!

De Verjaardagskalender
Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!