Eerste oefenwedstrijd zaalvoetbal dames *foto*

Dr.boys talententeam onder 18 – ZVF VR1, afgelopen week hebben de van ZVF hun eerste oefenwedstrijd in de zaal gespeeld, voor het eerst werd er in deze samenstelling gespeeld, er waren zelfs nog dames die elkaar nog niet eens kenden. het werd een leerzame eerste wedstrijd.

Het werd een wedstrijd waarin Dr.boys uiteraart de betere was, met in twee helften, ook twee speelstijlen. In de eerste helft liet men ons tot de middenlijn komen en wachtte men op een foute bal van ons om dan razendsnel uit te komen. Maar na dik 15 min. spelen was het nog steeds 0-0.

Hiilyanne was vaak een sta in de weg voor de score. Net voor de 20e min. de 1-0 en snel ook de 2-0. Maar toch was dan daar ineens Iris Marleen die voor de 2-1 aantekende.
De 3-1 kwam op slag van rust, nou ja rust….5 min. wissel van speelhelft, twee telen praten en hup…er weer voor.

De tweede 25 minuten een Dr.boys wat druk naar voren zette. Er kwam meer ruimte op het veld en Rianne V kon iets beter gevonden worden in de spits, Cecillia en Kirsten kregen meer ruimte om mee naar voren te komen. Daarentegen hadden Rianne M en Karin achterin hun handen vol aan de behendige speelsters van Dr.boys.

Uiteindelijk leerden we o.a. dat een schouderduw is toegestaan, en we soms snel moeten handelen ivm 4 seconden regeling. De eindstand was 6-1, maar gezien het team waar we tegen speelden, die volgend seizoen waarschijnlijk gaan uitkomen in een nieuwe eerste divisie landelijk O-18, een respectabele uitslag.

We hebben deze avond veel geleerd, en dat zal het vast ook wel worden in het eerste halfjaar, aldus de Trainer / coach Tjidsger Meetsma