Eise Eisinga: De Hemelbouwer

De afgelopen 8 jaar werkte Arjen Dijkstra met tussenpozen aan een onderzoek naar het leven van Eise Eisinga. Nu verschijnt 15 oktober zijn boek De Hemelbouwer!

Aan het eind van de achttiende eeuw bouwt Eise Eisinga, inwoner van de kleine universiteitsstad Franeker, een schitterend model van het zonnestelsel. Als het af is, verspreidt het nieuws van dit Planetarium zich razendsnel over de wereld.

Met dit boek vertelt Arjen Dijkstra een prachtig nieuw verhaal over het leven van Eisinga en het ontstaan van het Franeker Planetarium. Via tientallen, voorheen onbekende, bronnen weet hij een verrassend beeld te construeren van de Hemelbouwer. Dijkstra plaatst Eisinga in de context van grote economische, politieke en wetenschappelijke veranderingen. De geschiedenis van Eisinga en het Planetarium zijn nauw verweven met het ontstaan van het moderne Nederland.

Arjen Dijkstra (1979) is directeur van het Universiteitsmuseum in Groningen. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis van de wetenschap.

Naast een boek voor volwassenen liep Arjen Dijkstra al jaren rond met het idee om ook het planetarium toegankelijk te maken voor kinderen en niet alleen in het Nederlands maar ook in het Friestalig. Daarmee ontstonden Het Hemelbouwertje en It Himelbouwerke.

ISBN 978 90 5615 789 0 | gebonden | 200 pagina’s | € 22,50

Speciale uitvoering met uitvouwbare stofomslag, te gebruiken als poster.

De Hemelbouwer is verkrijgbaar bij de boekhandel en via www.noordboek.nl 

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!