Enfant terrible André Manuel bespeelt Franeker

‘s Neerlands meest ongepolijste en dwarse cabaretier André Manuel komt op donderdag 19 december naar Theater de Koornbeurs, en speelt voor de allerlaatste keer zijn geprezen voorstelling BONZAAI !!!. Wie vrijblijvend amusement verwacht, zal worden teleurgesteld. Voor wie echter tot André’s geest wil doordringen is BONZAAI !!! absoluut topamusement. Het is absurdistisch muziektheater, waarin de waanzin van de wereld kan worden weggelachen.

Op 22 juli 2011 schoot Anders Breivik 69 Sociaal Democratische jongeren door het hoofd uit protest tegen de islamisering van zijn land. Dit even verschrikkelijke als verbijsterende nieuwsfeit bracht André Manuel op het idee om een programma te maken over het functioneren van het menselijk brein. Zware kost? Zeker niet. André begeleidt zijn stevige mening – waarmee hij al twintig jaar zijn publiek op de allerhoogste kasten jaagt – met gitaarspel, waardoor de avond de ontspannen sfeer krijgt van de beat poetry van dichters als Allen Ginsberg.

Fakkeldrager
“Milder, in de loop der jaren? Welnee.”, schreef Jacques d’Ancona in zijn vier sterrenrecensie voor Dagblad van het Noorden. “Alleen gaat hij in zijn presentatie tegenwoordig iets joliger te werk. (…) Het peilen van de onrust is zijn werkterrein.” Ook de Volkskrant bekroonde BONZAAI !!! met vier sterren, en De Haagsche Courant omschreef André als volgt: “Hij zou aan één van zijn vele goede eigenschappen al genoeg hebben. Bijvoorbeeld die zeldzame gretigheid om in het theater te staan, die podiumgeilheid die maakt dat het publiek zich op slag aan hem overgeeft, die verbolgen verliefdheid op het vak waarmee hij zich – misschien wel onbewust – tot fakkeldrager van het Nederlandse cabaret heeft gemaakt. Iemand zo bezig te zien is een kans die geen enkele cabaretliefhebber zich mag ontzeggen.”

André Manuel – BONZAAI !!!
Donderdag 19 december
Theater de Koornbeurs – Franeker
Aanvang 20.15 uur. Prijs: € 15,-
www.theaterdekoornbeurs.nl

fotograaf Henk Treur

André Manuel - fotograaf Henk Treur

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!