Fotograaf Ytzen Korf

Ernstig ongeval tussen lijnbus en taxibus in Berlikum

Dinsdagmiddag 26 september omstreeks 14.35 uur heeft er een ernstig ongeval plaatsgevonden tussen een lijnbus en een taxibus aan de Westergoawei (N383) in Berlikum.

  • Update 18.18 uur. In de lijnbus zijn 11 personen gewond geraakt en in de taxibus de chauffeur en 2 kinderen, zij zijn alle 3 zwaargewond. Er zijn in totaal 4 personen zwaargewond geraakt door het ongeval. De slachtoffers zijn overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de regio. De chauffeur van de taxibus heeft enige tijd bekneld gezeten. Vanwege het onderzoek dat word uitgevoerd door het forensisch opsporing verkeer en de bergingswerkzaamheden is de weg nog afgesloten en zal naar verwachting pas laat in de avond weer opengaan.

 

  • Udate 15.58 uur Er zijn veertien gewonden waaronder ook een aantal kinderen. Er is op dit moment mogelijk nog spraken van een persoon die bekneld zit.

 

Hulpdiensten werden massaal opgeroepen voor het ongeval aan de Westergoawei in Berlikum. Door de ernst van het ongeval en het aantal inzittenden die gewond raakten, schaalde de hulpdiensten op naar ‘GRIP 1 Grote Hulpverlening’. Meerdere ambulances en 2 traumateams werden ingezet, waaronder traumahelikopters vanuit Amsterdam en Nijmegen. Brandweerkorpsen vanuit Sint Annaparochie, Menaam en Leeuwarden zijn uitgereden voor het ongeluk. 

De taxibus was frontaal met een lijnbus in botsing gekomen waarbij waarschijnlijk de taxibus in de berm is beland.  Van beide voertuigen raakten meerdere inzittenden gewond. Hoeveel gewonden er precies zijn is nog niet duidelijk. De toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht. 

Politie vraagt om de hulpdiensten de ruimte te geven.

Fotograaf:  Ytzen Korf

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!