Esben Poelstra pakt brons op Dutch Open Espoir

Dit weekend werd in het Indoor Topsportcentrum Eindhoven weer het Dutch Open Espoir gehouden. Dit toernooi is voor de leeftijdscategorieën -15, -18 en -21 jaar. Het staat bekend als één van de grootste en sterkst bezette toernooien van Nederland met deelname van over de gehele wereld.  Sportschool Poelstra kwam met 3 judoka’s op de mat, waarvan er eentje een medaille wist te winnen.

Tot 15 jaar -38 kg moest Esben het in de 1e ronde opnemen tegen de Zwitser Steven Maitin. Esben won met 3x waza ari en uiteindelijk met ippon voor houdgreep. In de 2e ronde verloor Esben van de Belg Yukhihanov met waza ari. Hij maakte een goede partij.

In de herkansingen versloeg hij eerst op straf en 2x waza ari van Tristan Vreeling. De volgende werd met waza ari en ippon gewonnen van Julian Pimpel.  Tegen de Duitser Dygus Oliwier scoorde hij waza ari met schouderworp en won dus weer. Daarna moest Esben het opnemen tegen de sterke Deen Aksel Birlund. In de laatste seconden scoorde Esben een prachtige ippon. In de strijd om het brons versloeg hij Robin Kuijpers met 2x waza ari. Een geweldige prestatie van Esben.

Esben plaatst zich met deze medaille in een rijtje van de club met Robert van der Wal, Marc Stol, Robin Kalsbeek,  Sanne Vermeer en Pascale Netzer die ook allemaal één of meerdere medailles op het Espoir gewonnen hebben als judoka van Sportschool Poelstra.

Bij de judoka’s -18 jaar hebben Lisenka Bomas en Kevin Swiers goed gestreden alleen kwamen deze 1e jaars -18 helaas nog niet in de buurt van de medailles.