Esben Poelstra pakt zilver in Osnabruck

Zaterdag 6 februari werd in Osnabruck weer de Crocodiles Cup gehouden voor judoka’s -12 jaar en -15 jaar.  Deelname uit 6 verschillende landen en ruim 500 deelnemers.
Bij de jongens – 12 jaar -34 kg was de Franeker judoka Esben Poelstra weer uitstekend op dreef.

In deze klasse waren 42 deelnemers. In de 1e ronde versloeg hij op straf Adrian Gnaier (Dui). In de 2e ronde tegen Luca Dikken (Ned,  Twente) was Esben duidelijk de betere van de 2, maar kon hij helaas niet scoren.  Hij won terecht op beslissing.  In de 3e ronde moest hij het opnemen tegen Daniel Gergert (Dui). Esben besliste deze partij in 10 seconden met een prachtige schouderworp.  In de kwartfinale was Yaro Rijsenburg (Ned, Arnhem) de tegenstandster.

Esben won met een prachtige overname. In de halve finale moest Esben aantreden tegen Alexej Klein uit Berlijn  (Dui). Ook dit werd een zeer spannende wedstrijd.  Esben kwam met 2 straffen voor te staan. Kreeg in de laatste 10 seconden ook een straf,  maar won wel een plaatste zich voor de finale. Daarin moest Esben het opnemen tegen Martin Muhl uit Bremen (Dui). Het werd een erg spannende partij.  Er werd niet gescoord. De scheidsrechters konden geen beslissing nemen en eet werd verlengd.  Daarin werd Esben na 30 seconden buiten de mat geduwd.  Straf voor Esben: shido. Zilver voor Esben Poelstra.  Prachtig resultaat na een geweldig toernooi.

Er was ook een geweldig optreden van Annafleur Visser uit Sint Annaparochie bij de meisjes – 12 jaar -48 kg.  Ze scoorde in haar eerste partij met een prachtige heupworp eerst waza-ari en besliste de partij in haar voordeel met houdgreep. In de finale ging het gelijk op. Was een spannende wedstrijd.  In de laatste seconden kwam ze helaas in de houdgreep en verloor de partij.  Dus ook zilver voor Annafleur Visser.  Prima prestatie!

Bij de jongens -15 jaar was Franeker judoka Sem Ktoeger van Sportcentrum Akkermans uit Wommels goed op dreef.  Hij verloor in de eerste ronde. Kreeg een herkansing.  Daarin won hij 5x een plaatste zich voor de strijd om brons. Die ging helaas verloren.  Hierdoor eindigde hij als 5e.