Esben Poelstra wint Friese Masters

Sportcomplex ‘t Gryn in Stiens was alweer voor de 9e keer het toneel van het sterk bezette judotoernooi “ESV Berlikum” Friese Masters. De organisatie is in handen van de Stichting Judosport 4all in samenwerking met Sportschool Poelstra.

Het toernooi is inmiddels uitgegroeid tot het sterkst bezette toernooi van Friesland en als één van de beste toernooien van Noord-Nederland.  Ook dit jaar was er weer een zeer sterk deelnemersveld met deelnemende clubs uit geheel Nederland en een aantal buitenlandse deelnemers.

Bij de jongens – 12 jaar – 34 kg won Esben Poelstra zijn 1e partij met houdgreep.  De kwartfinale met yuko en waza-ari en yuko. In de halve finale won hij met houdgreep van Bradley Kloet uit Zuidland.  In de finale won Esben met yuko van Redmer Duiker en pakte zo de eerste prijs.

Bij de heren in de klasse – 90 kg won Robert van der Wal zo’n 1e partij met ippon en de 2e partij ook met een schitterende worp.  Ook de finale werd door Robert met ippon gewonnen: Kampioen. Voor Robert de 1e keer dat hij door toernooi wist te winnen.

De 4e gouden medaille was voor Jesse Koopmans bij de jongens – 18 jaar -66 kg.  Op weg naar de finale won hij 3x. Ook de finale werd door Jesse gewonnen: met yuko.
Annafleur Visser pakte zilver bij de meisjes – 12 jaar – 48 kg.  Ze verloor nipt van de latere kampioene, de rest werd gewonnen.

Er werden ook nog een aantal bronzen medailles gewonnen. Jouke Kingma pakte brons -42 kg bij de jongens -10 jaar. Deze klasse werd gewonnen door de Zweed Ossian Brandin.