Esben Poelstra wint Kopenhagen Open.

Drie judoka’s van Sportschool Poelstra kwamen zaterdag 15 april in actie tijdens de Kopenhagen Open Judo 2017.

Zaterdagochtend om 9.00 startte Esben Poelstra in Kopenhagen in de klasse -38 kg. Hij begon goed en versloeg zijn tegenstander met waza-ari en ippon. In de 2e ronde versloeg hij Morgan Aagaard Errboe met waza-ari na een goede partij. Esben kreeg de complimenten van de coach van Morgan.  Vorig jaar verloor Esben nog van Morgan hier in Kopenhagen.  In de halve finale was hij met 7 waza-aris veel te sterk voor Tobias Slager. In de finale won hij met 2x waza-ari van Tim Winter. Esben kampioen.

Moreno Felida won zijn eerste partij in de klasse -60 kg met ippon. Daarna won hij in de golden score en de 3e weer met ippon. Ook zijn laatste partij in de poule won hij met waza-ari. In de halve finale was Moreno ook weer te sterk voor zijn opponent.  Ook weer waza-ari winst. De finale werd met een prachtige combinatie in het begin van de partij beslist. Moreno scoorde waza-ari. Die voorsprong gaf hij niet meer weg. Moreno ook kampioen.

+60 kg verloor Kevin Swiers zijn eerste 2 partijen in de poule..Daarna herstelde bij zich prima.  Hij won met een schitterende uchi-mata zijn derde partij em in de laatste seconden bam de partij versloeg hij zijn 4e tegenstander met waza-ari voor schouderworp en ippon voor houdgreep.  Kevin brons.