Esben Poelstra wint open Drentse judo kampioenschappen

In Sporthal Angelslo in Emmen werd weer het sterk bezette internationale Open Drentse judo kampioenschappen gehouden. Bij de jongens -12 jaar -34 kg stond Esben Poelstra weer uitstekend te judoën. In een zware poule moest hij op weg naar de finale poule 3x in actie komen. In zijn 1e partij scoorde hij eerst waza-ari met een fraaie heupworp.

Vervolgens nog een yuko en met houdgreep ippon. De 2e partij was in ongeveer 10 seconden over.  Met een prachtige uchi-mata won hij die. Tegen de sterke en goede Wladislav Dantuma van Lu Gia Jen uit Den Haag won Esben met houdgreep. Zijn eerste partij in de finale poule won hij met een schitterende beenworp.  In zijn laatste partij ging het moeizaam, maar won hij op beslissing.  Weer een titel voor Esben!
Anna Fleur Visser moest het opnemen tegen alleen maar jongens.  Stond goed te judoën,  won een partij op schitterende wijze een werd beloond met een bronzen medaille.

Op de foto: Esben Poelstra