Esben Poelstra wint Nijmeegse Judokampioenschappen

In de Triangel in Nijmegen werden de Open Nijmeegse Judokampioenschappen gehouden. Van sportschool Poelstra kwamen hier een aantal judoka’s in actie.

Bij de jongens -15 jaar -38 kg was Esben Poelstra uit Franeker, weer goed op dreef. In de eerste ronde won hij met waza-ari voor een prachtige schouderworp. De halve finale werd ook zeer knap gewonnen met 2x waza-ari. In de finale moest hij het opnemen tegen Kalle Postma en ook nu won Esben met waza-ari voor een heupworp. De eerste prijs dus voor hem.

De andere judoka’s waren iets minder succesvol, maar hebben wel volop gestreden. In de leeftijd -10 jaar was er voor iedereen een medaille. Ferron Poelstra stond uitstekend te judoën en wist een gedeelde 3e prijs mee naar huis te nemen in de gewichtsklasse -24 kg. Thomas Boonstra stond ook uitstekend te judoën, scoorde een paar fraaie waza-aris en eindigde ook op een gedeelde 3e plaats. Lisenka Bomas kwam voor het eerst in actie in de klasse -17 jaar -52 kg. Ze heeft prima gestreden, maar kwam helaas niet in de beurt van de prijzen. Helaas was Kevin Swiers geblesseerd thuisgebleven en Mark Verstraten was ziek.