F.Z.C.’54 knalt 2015 uit bij Kalverdijkje ORCA Christmas Swim.

Afgelopen weekend was het laatste weekend van 2015 voor de minioren om in actie te komen. Om het jaar met een goed gevoel af te sluiten was er gekozen voor deelname aan een nieuw toernooi in Leeuwarden, de ORCA Christmas Swim.

Dat de minioren van F.Z.C.’54 er deze zaterdag zin in hadden werd al heel snel duidelijk, al in hun eerste afstand, de 200m schoolslag, zwommen ze allemaal de eerste 50 meter sneller dan ze ooit hadden gezwommen. Voor alle vijf betekende dit 2 persoonlijke records in 1 race (!) met als uitschieters  Kai, Jip en Sterre die resp. een eerste, tweede en derde plaats wisten te veroveren.

De zaterdag werd afgesloten met de 50m schoolslag waarbij het de bedoeling was om de records van eerder de middag (tijdens de 200m schoolslag) weer te verbeteren. Dit lukte super goed en alweer kwamen ze alle vijf met een dikke verbetering het bad uit, de een met een nog groter persoonlijk record dan de ander hetgeen beloond werd met drie medailles in het klassement over twee afstanden.

Kai mocht als schoolslagkampioen op het hoogste treetje plaatsnemen met Jip aan zijn rechterzijde op de tweede plaats terwijl Sterre bij de meisjes op het podium mocht klimmen om daar haar bronzen medaille op te halen.

Een dag later, op zondag, stond voor Djurre en Vito de 200m wisselslag en de 50m vlinderslag en voor Sterre, Jip en Kai de 50m en de 200m vrije slag op het programma. Voor Vito een zware dag maar wel opnieuw met twee persoonlijke records, voor Djurre stond deze dag in het teken van plaatsing voor de jaargangswedstrijden in Leiden op zijn favoriete afstand, de 50m vlinderslag. Dit lukte hem door een technisch geweldige en zeer goed opgebouwde race te zwemmen waardoor hij zich in de Nederlandse ranglijst weer binnen de top 10 zwom. Een prestatie van formaat!

Sterre zwom op de 50m vrije slag een hele dik persoonlijk record van negen seconden, maar daarna was de koek een beetje op voor haar laatste afstand, de 200m vrije slag, maar wel een mooie afstand om ervaring op te doen.

Vervolgens mochten de laatste twee heren het weekend afsluiten met de 200m vrije slag. Waar Kai vorige week nog een klein foutje maakte, ging het deze keer geweldig, in een super constante race zwom hij naar een toptijd van 2.39.50. Daarna mocht Jip zijn weekend afsluiten op dezelfde afstand, waarbij voor een 9 jarige een 200 meter wel erg spannend is. Maar ondanks dat zwom hij een zeer technische race die resulteerde in een tijd ruim onder de drie minuten, 2.55.07.

Uiteindelijk werd dit zware maar zeer succesvolle weekend afgesloten met een derde plaats voor Djurre in het  wisselslag/vlinderslag klassement en mocht Kai opnieuw de hoogste tree betreden in het vrije slag klassement.

Al met al een topweekend voor  deze jongste topzwemmers!

Op foto van links naar rechts: Djurre van der Wal, Sterre van der Wal, Vito Kuperus, Kai Zwerver, trainer Arno Nieuwhof en Jip Bakker.

IMG-20151221-WA0008

Op foto van links naar rechts: Sterre van der Wal, Djurre van der Wal, Vito Kuperus, Jip Bakker en Kai Zwerver.

IMG-20151221-WA0000

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!