Fairtrade chocoladeletter voor iedereen

Franeker – Fairtrade introduceert deze Sinterklaas de eerste chocoladeletter voor iedereen: de ‘&’, gemaakt van 135 gram (h)eerlijke melkchocolade. Deze letter is voor je hele familie en vriendenkring. Voor je beste vriend & geliefde, voor je opa & oma. Op de verpakking van de chocoladeletter kun je namelijk een persoonlijke boodschap schrijven.

Met de nieuwe letter maak je meerdere mensen blij. Ook de cacao- en suikerboeren in Afrika en Latijns-Amerika. 

Voor Henk & Marlies, van Sint & Piet, veel liefs & een kus, bedank je beste vriendin die door dik & dun voor je klaar staat of laat je geliefde weten dat je hem of haar lief & aantrekkelijk vindt.  De mogelijkheden om er een persoonlijke boodschap aan mee te geven zijn eindeloos.

Niemand wordt vergeten

De &, of ampersand, werd vroeger als de 27ste  letter uit het alfabet beschouwd.

Door deze letter te herintroduceren, laten we zien dat niemand wordt vergeten. Als je deze letter koopt, worden de cacao- en suikerboeren daar beter van. Zij kunnen rekenen op eerlijke handelsvoorwaarden en een ontwikkelingspremie. Boeren beslissen zelf waaraan deze premie wordt besteed, bijvoorbeeld aan de versterking van hun organisatie, landbouwtraining of de aanleg van elektriciteit in hun dorp.

Tony’s chocolonely

Voor het heerlijke avondje zijn er ook weer de verrukkelijke chocoladeletters van Tony’s Chocolonely, de eerste ‘slaafvrije’ chocoladeletter in Nederland. Ook dit jaar komt Tony’s Chocolonely weer met een bijzondere verpakking. Op de voor- en achterkant van het doosje staat een rijmpje. Voor elke letter van het alfabet  een ander rijmpje.  De chocoladeletters zijn verkrijgbaar in puur en melk.

Al deze unieke chocoladeletters zijn verkrijgbaar in de Wereldwinkels van Harlingen, Franeker, Leeuwarden en St. Annaparochie.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!