Feestelijke heropening Hertog van Saxenlaan

Franeker – Wethouder Joop Bekkema sluit dinsdag 8 november de herinrichting van de Hertog van Saxenlaan feestelijk af. In 2010 en 2011 is de weg opnieuw ingericht om de verkeersveiligheid te verbeteren en het aantal parkeerplaatsen uit te breiden. Bij de inrichting van de Hertog van Saxenlaan zijn verschillende belangengroepen betrokken. Deze werkgroep koos onder andere voor het gebruik van ‘Shared Space’. Oude kruispunten zijn nu volgens dit principe ingericht als pleinen. Shared Space is een verkeersconcept dat multifunctioneel gebruik en de relatie tussen verkeersveiligheid en de omgeving centraal stelt.

Een kenmerk is de beperkte aanwezigheid van verkeersborden. Daardoor  wordt de weggebruiker alerter en laat verstandiger rijgedrag zien. Een ander kenmerk van Shared Space is verbetering van de ruimtelijke kwaliteit.

Het gebruik van Shared Space in het verkeer is voor kinderen vaak nog even wennen. Daarom wordt 7 en 8 november ook de voorlichtingscampagne “Dielde Romte” gehouden.

De campagne bestaat uit voorlichtingen en een verkeersmarkt voor alle leerlingen van de basisscholen in Franeker. De leerlingen van de  RSG Simon Vestdijk begeleiden de basisschoolleerlingen voor hun maatschappelijke stage. Ze werken daarbij samen met De Skûle Welzijn. Opdrachtgever van de campagne is de gemeente.

 

bron: nijsnet.nl

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!