Festival als opening toeristisch seizoen 2018 Noordwest-Friesland

Recreatie-en toerisme ondernemers in Noordwest-Friesland openen het belangrijke jaar 2018 met een festival in Weidum op maandag 19 februari 2018. Op het ‘Festival van een Oude Zee’ delen organisaties en bedrijven hun nieuwste flyers, routes en inspiratiekaarten. Ook het nieuwe magazine is klaar. Steeds meer partijen werken samen wat resulteert in uniforme en voor de gast herkenbare producten.

Kaasfabriek aan de Wielsterdyk
Het festival wordt gehouden in de voormalige kaasfabriek van Weidum, aan de Wielsterdyk tussen Weidum en Jellum/Bears. De locatie past bij het regioprofiel van de streek waarin de relatie tussen het landschap en de inwoners belangrijk is. Het kwelderlandschap en de invloed van de zee op de mensen is het bijzondere van Noordwest-Friesland. Fiets- en wandelroutes en het gastheerschap zijn steeds meer hier op afgestemd. Het toeristisch platform Bestemming Noardwest koos samen met Stichting Greidhoeke promotie voor bedrijventerrein it Wiel: een uiting van de rijke zuivelhistorie aan een oude zeedijk.
Lokale artiest Sytse Haima zingt op het festival en de muziek en film ‘Greidehert’ is te horen en te zien.

Distributiesysteem
Vanaf deze maand is er voor een kleine 50 VVV’s en Toeristische Informatie Punten in de regio een distributiesysteem opgezet. Het betekent dat drie centra voor mensen met behoefte aan dagstructurering helpen met het rondbrengen van magazines, kaarten en folders. Het zijn de mensen van Station Harlingen, Centrum de Mik in Wommels en By Dei in Alde Leije. Met deze samenwerking hoopt het toeristisch platform de materialen uit de regio nog beter bij de gast te kunnen brengen.

Adres en tijden
De locatie van het festival is:
Festival van een Oude Zee
Wielsterdyk 33
9024 BD Weidum

De inloop is vanaf 19:00 uur, het festival duurt dan van 19:30 – 22:00 uur. Opgeven kan gratis via: festival.bestemmingnoardwest.nl

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!