Om 5.50 uur op deze tweede pinksterdag kwamen de eerste 2 fietsers aan in Franeker bij de stempelplaats op het Raadhuisplein. In de voormalige universiteitsstad worden de stempels gezet door ‘professoren’. 

Het weer zit de fietsers niet mee vandaag, veel regen en in de loop van de ochtend nam de wind ook nog eens toe wat het toch wel erg fris maakte. Niet alle fietsers waren daar op gekleed en stonden rillend hun broodje te eten. Een aantal fietsers kwamen met de fiets aan de hand zoekend naar een beschut plekje het Raadhuisplein op om hun band te plakken, wat niet altijd even makkelijk ging met koude handen. 

DJ Quickfinger zorgde voor een warm welkom met zijn muziek en met de nodige aanmoedigingen en grappen toverde hij menig handen in de lucht en een lach op het gezicht van de fietsers. “Wat is het gezellig hier” waren de woorden van meerdere fietsers. De sfeer zat er goed in en de fietsers waren positief gestemd.

Simon van Veen rijdt dit jaar mee en viert daarmee zijn jubileumjaar, voor de vijftigste keer startte hij vandaag de fietselfstedentocht. 

Simon van Veen

Uiteraard werd deze dag weer mede mogelijk gemaakt door alle vrijwilligers.

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!