Folkert Kuperus verkoopt Tulip Inn De Valk

Franeker – Gerlof en Coby Bleeker, eigenaren van Hotel Restaurant Ie Sicht bij Oudega Sm. hebben het Franeker Tulip Inn De Valk van de huidige exploitant Folkert Kuperus overgenomen.

Het onroerend goed blijft voorlopig eigendom van Kuperus en wordt verhuurd. De rest, inventaris en goodwill, is verkocht. De transactie heeft geen directe gevolgen voor het personeel en ook de gasten zullen weinig merken van de verandering, omdat de nieuwe directie het bestaande beleid eerst in grote lijnen zal voortzetten. De overdracht vindt per 1 november plaats.

Tulip Inn De Valk beschikt over 42 hotelkamers, een restaurant, twee serres en vijf zalen. Er werken dertig medewerkers.

Folkert Kuperus kocht de restanten van Motel Franeker nadat het in 1979 was afgebrand. Kuperus is verder nog eigenaar van het eveneens verhuurde hotel restaurant De Doelen en hij pacht het restaurant en alle twintig zalen in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Ie Sicht blijft in handen van Gerlof en Coby Bleeker. Dit bedrijf heeft zijn basis in vooral watertoerisme en kenmerkt zich door piekmomenten: het gaat er bij Ie Sicht veel hectischer aan toe dan bij De Valk. Gerlof Bleeker: ,,Het is ‘s zomers soms een gekkenboel. Dit komt vooral door het grote terras aan het water. Denk je op een mooie dag alles onder controle te hebben, meren er tien zeilboten af en moet je ruimte zoeken voor tachtig gasten. Staat de hele zaak weer op de kop. ‘s Zomers piekdrukte, ‘s winters stil.”

Ie Sicht telt zestig ambulante en vaste medewerkers. Het werd tijd voor een nieuwe uitdaging, aldus het echtpaar Bleeker. Een nieuw bedrijf, maar van een andere orde. Gerlof Bleeker: ,,We bekeken meerdere horecagelegenheden in Friesland en de Kop Overijssel . We kwamen in zaken waar we de hoofdprijs moesten betalen, terwijl er nog voor tonnen verbouwd moest worden. Wat dit betreft is De Valk het tegenovergestelde. Het ziet er allemaal netjes uit. Het is het eerste bedrijf dat ik koop dat op papier winst draait.” Coby Bleeker: ,,De drukte in De Valk is veel gelijkmatiger over het jaar verdeeld en dat is precies wat wij willen.”

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!