Franeker 1 weet weer wat verliezen is

Harlingen – Het eerste elftal heeft zondag de derby tegen Robur met 4-3 verloren. Hiermee is een einde gekomen aan een imponerende reeks competitiewedstrijden waarin het team, inclusief de duels van vorig seizoen, 14 maal op rij ongeslagen bleef (10 zeges en 4 gelijke spelen).

Snel op voorsprong

Aanvankelijk leek Franeker een gemakkelijke middag tegemoet te gaan tegen het nog puntloze Robur. Robert Wester knalde al na 2 minuten via de paal prachtig raak  En toen Mart Kuperus na ruim een kwartier spelen een mooie  pass van Dion Groen doeltreffend afrondde, leek het duel gespeeld. Niets was minder waar. Robur stroopte de mouwen op en Franeker gaf niet thuis op hun vechtvoetbal. De Harlingers brachten nog voor rust de stand in evenwicht door een kopbal uit een hoekschop en een schot van 25 meter. Mart Kuperus had nog pech met een daverend schot dat via de keeper op de lat belandde.

Robur profiteert maximaal

Direct na rust dacht Franeker orde op zaken te stellen toen Robert Wester de 2-3 binnentikte. De gasten raakten echter de grip op het duel kwijt. Robur, dat voetbaltechnisch niets had te bieden, rook hun kans en profiteerde maximaal van zwak ingrijpen door de Franeker verdediging. 3-3. Toen doelman Eelco Boonstra ook nog eens een hoekschop in eigen doel stompte, was het pompen of verzuipen voor het team van trainer Wibo de Brouwer. Hij wisselde laatste man Frank de Vries om 1 op 1 te gaan spelen. Maar daardoor was van enige opbouw van achteruit geen sprake meer. Beter was wellicht geweest om De Vries door te laten schuiven naar het middenveld. Franeker was het laatste kwartier het meest in balbezit, maar verder dan een kans van Robert Wester die vrij voor het doel naast schoot, kwamen ze niet.

Volgende week speelt Franeker weer een derby. Dan komt Dronrijp op bezoek. Dit duel begint om 14.00 uur.

Bron: www.scfraneker.nl


Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!