Franeker boekt onverwacht royale uitzege

Franeker – Het eerste elftal heeft zondag de op papier lastige uitwedstrijd tegen Read Swart met 5-0 gewonnen. Door deze zege staat het team met 17 punten uit 11 duels op de vierde plaats. Koploper Renado heeft 9 punten meer.

Franeker speelde een uitstekende wedstrijd en kwam geen moment in de problemen. Met goed positiespel kregen zij diverse kansen, waarvan Mart Kuperus en Wiebe van der Meer er voor rust beiden één benutten. 0-2. Toen Mart Kuperus vanaf de penaltystip zijn tweede en Franekers derde doelpunt maakte was het duel beslist. Cor Boonstra en weer Mart Kuperus bepaalden de dik verdiende eindstand op 0-5.

De eerste elf duels laten een grillig SC Franeker zien. Goed spel en grote winstpartijen (5-1 tegen Aengwirden, 6-1 tegen Giethoorn en nu dus deze grote zege) wisselen ze af met onnodige verliespartijen, zoals de 7-2 nederlaag tegen Irnsum, de 4-3 tegen Robur en de 4-1 tegen FFS. Voetballend is het team wellicht het beste van de vierde klas en in dat opzicht hoort het eigenlijk veel hoger te staan dan nu het geval is. Als het team er in slaagt de vaak onnodige persoonlijke fouten te minimaliseren, kan het nog een mooie periode tegemoet zien.

11 december ontvangt Franeker Nieuweschoot, dat na een goede seizoensstart wat is weggezakt. Dit duel begint om 14.00 uur.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!