Franeker Brandweer pakt 6de plek bij vaardigheidstoetsen *foto’s*

Brandweer Franeker doet elk jaar mee met de zogenaamde vaardigheidstoetsen van de provinciale brandweerwedstrijden. Zo ook dit jaar. 10 posten uit Noord-Nederland streden voor de prijzen en een plekje in de landelijke finale.

In Berlikum had de brandweer van Sint Annaparochie een geweldig, maar zeer lastig scenario gecreëerd die moest worden opgelost door de verschillende korpsen.

Scenario:

Door onbekende oorzaak was een F16 dual seat, in de buurt van Berlikum in problemen gekomen en neergestort in de omgeving, de piloten konden zich via de schietstoel redden, maar waren erg ongelukkig in de landing en één piloot hing met parachute aan de zijkant van een uitgaanscentrum (TDF) in een boom (bewusteloos) en de andere piloot was met stoel en al door het dak van het uitgaanscentrum gevallen, waar net een party aan de gang was, Hierdoor ontstond brand en moest er naast de redding ook nog geblust worden.

Daarnaast was een zogenaamde vlogger continu aan het filmen en liep de brandweer behoorlijk in de weg en kwamen schreeuwende feestgangers naar buiten gerend.

Een pittig scenario wat behoorlijk veel inzet en energie vroeg van de brandweergasten. Franeker deed dat uiteindelijk op redelijk goede manier en eindigde op een zeer verdienstelijke zesde plaats. Na afloop kreeg de ploeg meteen feedback met tops en tips en was de ploeg letterlijk en figuurlijk volledig uitgeblust!

Wij waren erbij en maakten de volgende foto’s

 

 

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!