Franeker en Het Bildt – Van Hessel Martena tot Jan Kunst

Op 7 november geeft de heer dr. Kees Kuiken op uitnodiging van de stichting Frjentsjerter Universiteit een lezing over de Bildtse cultuurgeschiedenis in de Koornbeurs, Noord 2 te Franeker. Kees Kuiken is historicus met Bildtse roots en zeer bekend met de geschiedenis van dit gebied in al zijn facetten. Hij promoveerde in 2013 aan de Rijksuniversiteit Groningen op de cultuurgeschiedenis van deze vroegmoderne polder in Friesland. Zijn proefschrift draagt als titel ‘het Bildt is geen eiland’. Kees Kuiken is eigenaar van de uitgeverij Prosopo en heeft verschillende prijzen gewonnen waaronder de ‘Bildtse Cultuurprijs’.

Na zijn lezing zal hij zijn verhaal toelichten in het gebied tijdens een rondrit met de bus in Het Bildt. De rondrit heeft als hoogtepunt een stop bij de Grote Kerk in Sint Jacobiparochie. Het cultureel centrum in deze voormalige kerk dient tevens als beginpunt van het Jacobspad naar Santiago de Compostela. Vanaf deze kerk is het mogelijk een wandeling te maken naar de Oude Bildtdijk.

Zaterdag 7 november, 10.00-16.00 | Koornbeurs, Franeker | 45 euro (incl. lunch en bus) | opgave: www.franekeruniversiteit.nl

Globebeker

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!