Franeker kampioenschap standaardbat bij FTTC

Tafeltenniscentrum de Driesprong in Franeker verwelkomt komende zaterdag 23 tafeltennissers van zeven verenigingen uit Friesland, Groningen en Drenthe. Deze spelers uit de landelijke divisie, noordelijke divisie en regionale klasse nemen deel aan de eerste editie van het door de Franeker tafeltennisclub (FTTC) georganiseerde Franeker Kampioenschap Standaardbat (FKS).

Standaardbat is een in populariteit groeiende variant van het reguliere tafeltennis. Het grootste verschil is dat alle tafeltennissers bij standaardbat met hetzelfde plankje spelen. Een plankje zonder sandwich en met korte noppen, waardoor het bijvoorbeeld moeilijker is om effect aan de bal te geven en om aan te vallen. Bij standaardbat komt het echt aan op basisvaardigheden.

Aan het FKS doen onder anderen spelers mee die in de top 100 van de officiële WUTTO-wereldranglijst voor standaardbat staan: Bram Parlevliet (Ready, WR 53), Klaas Parlevliet (Ready, WR 71), Rients Visser (TTV Assen, WR 95), Peter Zwama (TTV Assen, WR 95) en Richard Heeres (FTTC, WR 95). Ook meervoudig FTTC-clubkampioen Douwe Reitsma is van de partij én kanshebber.

Het FKS begint zaterdag om 10.00 uur. Na de poulefase worden rond 15.00 uur de halve finales gespeeld, gevolgd door de finales in de A-klasse (licentie C-E) en B-klasse (F-H). In totaal doen zes tafeltennissers van FTTC mee. Publiek is de hele dag van harte welkom in tafeltenniscentrum de Driesprong.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!