Friese medailles voor FTTC

Zaterdag organiseerde de Franeker tafeltennisclub voor de vijfde en laatste keer de Friese kampioenschappen tafeltennis (160 deelnemers). In sporthal De Trije behaalden tafeltennissers van FTTC een bescheiden aantal medailles. Tamar Kooistra (Delta Impuls) en oud-eredivisiespeler Peter Verweij (Buitenpost) prolongeerden hun algemene Fries titels.

In de op één na hoogste klasse werd FTTC’er Richard Heeres na een zenuwslopende, boeiende finale (3-2) tegen Eelke Cramer (ODI) Fries kampioen in het enkelspel. Ook in 2007 won de 42-jarige Riedster de titel in deze klasse.

Een klasse lager was er ook succes voor FTTC. Douwe Reitsma had in de finale weinig moeite met Fries dameskampioene Tamar Kooistra (3-0). Die zege bezorgde de Wommelser heit in spe de Friese titel.

Het dubbelspeltoernooi leverde in de hoogste seniorenklasse een volledig FTTC-podium op. Routiniers Arnold Terpstra en Jan Dirk Jansma grepen goud, regerend dubbelkampioenen David Dijkhoff en Bram Parlevliet namen genoegen met zilver.

Pieter Miedema en Jasper Bosch zorgden voor het enige Franeker jeugdsucces. Zij verloren de dubbelfinale in de 2e klasse, maar kunnen heel tevreden zijn met hun tweede plaats.