FTC heren 1 speelt gelijk tegen titel kandidaat

Na de winst van vorige week wist het eerste heren team van FTC deze zaterdag gelijk te spelen tegen ATV de Hertenkamp uit Assen. In Assen wisten de heren tegen een ploeg die voor de titel strijdt een keurige 3-3 te spelen. Als promovendus, met als doelstelling handhaving in de hoofdklasse, is dit een goed resultaat.

Elroy Middendorp won de eerste enkel in een 3-setter. In de eerste set was hij nagenoeg foutloos en wist hij de ene na de andere forehand winner te slaan. In de tweede set kwam zijn opponent beter in het spel en kon met een mooie enkel-handige backhand Elroy bestoken op z’n backhand. Na verlies in de tweede trok Elroy de wedstrijd in de laatste set naar zich toe. Na 3 moeizame service-games die hij wel wist te winnen brak hij de service van zijn tegenstander. Hiermee was het verzet gebroken en was de eindstand 6-1 1-6 6-3.

Jetse Jongsma gaf na zijn verloren wedstrijd aan niet een moment in de wedstrijd gezeten te hebben. Hij wist het aanvallende spel van niet te counteren, wat normaal gesproken wel zijn kracht is. 4-6 1-6 was de uitslag.

Bas van der Zee kon er voor zorgen dat Franeker weer op voorsprong zou komen. Na een gelijk opgaand begin van de wedstrijd kreeg Bas steeds vaker te maken met een opkomende tegenstander. Ondanks diepe lobs werd uit alle standen met sterke smashes de ballen afgemaakt. Bas kon niet onder deze druk vandaan komen en verloor met 4-6 2-6.

Dirk Jan Hilwerda moest door op papier een sterkere tegenstander te verslaan de stand gelijk trekken. Ondanks een paar foutjes in het begin van de wedstrijd wist hij de eerste set met 6-2 te winnen. Door zelf hard te werken van achteruit wist hij de fouten bij z’n tegenstander af te dwingen. De tweede set kantelde de wedstrijd in het nadeel van Dirk Jan, tot op 3-5 hij nagenoeg geen bal meer fout sloeg. 6-2 7-5 betekende een 2-2 tussenstand.

Bas en Dirk Jan konden in hun dubbel geen potten breken en werden eenvoudig aan de kant gezet. Met 6-0 6-1 was de wedstrijd in een mum van tijd afgelopen.

Elroy en Jetse hebben een schitterende dubbel laten zien aan het publiek. Na winst in de eerste set met 6-3 monde de tweede set uit in een tiebreak waar zelfs een matchpoint niet verzilverd werd. Na de verloren tiebreak braken ze gelijk de service en kwamen ze op een 2-0 voorsprong. Vervolgens ging het niveau bij beide teams omhoog wat zorgde voor een spectaculair einde van de dag. De Assenaars kwamen op een 4-5 voorsprong waarna Elroy zei: ‘Ik kom hier niet een hele dag tennissen om 2-4 te verliezen!’ En dat gebeurde ook niet, op 6-5 serveerde Jetse voor de wedstrijd. Na het 5e matchpoint was het raak.

Met deze 3-3 blijft Franeker boven in de hoofdklasse meespelen. Aankomende zaterdag spelen ze thuis tegen GLTB uit groningen die op die moment de 1e plek bezetten. Moedig de heren aan vanaf 13.30 op de Franeker Tennisclub, Jan Rodenhuisplein 5