FTC heren 2 kampioen

EDD_9433Franeker – Afgelopen weekend was de 6e speelronde van de voorjaarscompetitie. Voor het eerste en tweede heren team van FTC was het deze voorlaatste ronde een speciale dag. Heren 1 zou door een overwinning op de Molen grote kans hebben om volgende week het kampioenschap in de 1ste klas binnen te halen. Heren 2 had aan een 5-1 overwinning genoeg punten om dit weekend officieel al kampioen te worden.

Heren 1 speelde uit tegen de Molen uit Leeuwarden. Heren 1 stond 1 punt achter. Ze waren er op gebrand om een goed resultaat neer te zetten.

Nathan van der Lecq kon in de eerste set goed bij blijven tot 5-5. Op dat moment verloor hij zijn servicegame  en kon zijn tegenstander de set uit serveren. Toch kreeg Nathan nog break kansen om er een tie-break uit te slepen. Het werd na een lange game 5-7. In de tweede set maakte zijn tegenstander steeds minder fouten en met krachtige groundstrokes ging deze set dan ook met 1-6 verloren.

De stand werd door Wilco van der Lecq weer gelijk getrokken door zijn enkelpartij in een zware 3-setter te winnen met 6-7 6-2 6-4.

De heren konden het niet voorkomen dat de Molen met een voorsprong van 3-1 uit de enkels kwamen. Jort de Graaf verloor 2-6 de eerste set en kwam 2-5 achter. Hij wist zich helemaal terug te vechten in de wedstrijd en won de tweede set met 7-6. De derde set ging 5-7 verloren. Alwin Huizinga had weinig kans, zijn partij ging met 1-6 1-6 verloren.

Door deze achterstand wordt het zeer zwaar om nog voor het kampioenschap te gaan. De heren van de Molen kregen juist vleugels en pakten ook nog een beide dubbels. Nathan en Alwin moesten met 2-6 4-6 het hoofd buigen. Jort en Wilco verloren 3-6 5-7.

Hierdoor was de uitslag een duidelijke 1-5.

Heren 2 startte de dag vol goede moed en wilden het kampioenschap dit weekend al beslissen. Het eerste punt werd door Dirk Jan Hilwerda binnen gehaald door een eenvoudige 6-2 6-2 overwinning.

De enkelpartij van Jetse Jongsma ging iets moeizamer. Na de eerste simpel met 6-2 te winnen ging zijn tegenstander vanuit het niets foutloos spelen. Jetse had 3 sets nodig om het 2e punt voor FTC binnen te halen, 6-2 3-6 6-3.

Voor het eerst dit seizoen heeft Paul de Vries een enkelpartij gespeeld aangezien Jan Edwin Geertsma geblesseerd aan de kant bleef. Dit deed Paul niet onverdienstelijk met een 6-2 6-2 overwinning.

Het vierde punt kon door Frank de Wit binnen gehaald worden. Na de eerste set leek dit er echter niet op. Frank verloor 3-6 en moest alle zeilen bijzetten. Op karakter trok hij set 2 en 3 naar hem toe, 6-3 6-4.

Tussenstand was nu 4-0, nog 1 punt en heren 2 kan zich kampioen in de 2e klas noemen. Dirk Jan en Paul wisten dit redelijk snel zeker te stellen, een mooie 6-2 6-0 overwinning. Jetse en Frank moesten toen de baan nog op voor hun dubbel. Het bleek in het begin lastig voor Jetse om de concentratie er bij te houden. De eerste set verloren ze met 1-6. Frank kon Jetse er weer bij trekken en het niveau ging omhoog. 6-4 6-3 winst betekende en zeer mooie 6-0 overwinning voor heren 2.

Aanstaande zaterdag is de laatste speelronde. Heren 1 en 2 spelen beide thuis. Heren 1 ontvangt Steenweek. En zal met een overwinning de 2e plaats in de 1e klas kunnen afdwingen. Heren 2 ontvangt Bontekoe uit Leeuwarden. Ze zullen hun sportieve plicht doen en een goed seizoen willen afsluiten met wederom een overwinning.