FZC’54 in actie in Pieter van den Hoogenband zwemstadion

Afgelopen weekend werd tijdens de Swim Cup de NK zwemmen gehouden in het immense zwemstadion te Eindhoven. Gwen Sieswerda had zich als enige geplaatst voor deze kampioenschappen en mocht op eerste paasdag haar favoriete afstand, de 100m rugcrawl, zwemmen.

Drie weken geleden had ze hiervoor de limiet weten te zwemmen en haar doel was om opnieuw sneller te zwemmen dan destijds in Drachten. Met een snelle start en een sterke eerste baan keerde ze na 50m op 33.45 sec, bijna 0.3 seconden onder haar opening in Drachten. Vervolgens trok ze het tempo goed door zodat er wederom een persoonlijk record inzat. In de laatste 15m kreeg Gwen moeite om haar slagtempo vast te houden en kwam ze net iets tekort, maar met 1.09.83 zwom ze wel haar tweede tijd ooit.

Tijdens de Swim Cup worden in de pauzes nog andere toernooien gehouden. FZC’54 deed mee aan de Pieter Cup, een zwemtoernooi voor de jongste wedstrijdzwemmers, georganiseerd door oud Olympisch Kampioen Pieter van den Hoogenband.
Deelname aan deze wedstrijd is niet verzekerd, door de vele inschrijvingen van clubs uit heel Nederland mogen alleen de snelste zwemmers starten. Jip Bakker, Djurre van der Wal en Sterre van der Wal hadden zich geplaatst voor deze editie.

Voor aanvang van de zwemwedstrijd mochten de zwemmers met Pieter op de foto. Jip mocht daarna beginnen met de 100m vrije slag en werd, als een van de jongste zwemmers, keurig derde in een mooi persoonlijk record. Sterre had zich op 50m rugcrawl weten te plaatsen en zwom deze afstand voor de tweede keer met een mooi persoonlijk record van twee seconden tot gevolg.
Djurre mocht op zijn favoriete afstand, de 50m vlinderslag, starten.

Hij zette een keurige race neer die werd beloond met een persoonlijk record én een knappe tweede plaats. Na deze afstand moest Djurre meteen door voor de 100m schoolslag, qua planning kwam dit net iets te snel na elkaar maar na een technisch goede race zwom hij toch in de buurt van zijn persoonlijk record. Als laatste mocht Jip op de 100m wisselslag starten. Hij maakte er een spannende race van met de zwemmer naast hem maar het was Jip die na een geweldige laatste baan winnend en met een persoonlijk record van ruim twee seconden aantikte.