FZC’54 doet goede zaken op Friese Zwemkampioenschappen

Afgelopen weekend werden in Bergum de Friese Winter Kampioenschappen gezwommen.  Voor F.Z.C.’54 kwamen Rixt Nynke Baron, Rjimke Bottema, Jurre Broekstra, Lotte Grovenstein, Sven Harskamp, Jildert Prins, Liza Scheenstra, Darren Sieswerda, Lianne Spoelstra en Laura van der Velde in actie. Van de 35 persoonlijke starts werden er maar liefst 27 persoonlijke records gezwommen, een prachtige prestatie!

Jurre Fries Kampioen 50m vrije slag

De gouddelvers van dit weekend waren Jurre en Laura. Jurre steekt het hele seizoen al in topvorm en ook dit toernooi was het raak.  Maar liefst zes keer mocht hij het podium betreden, drie keer voor een zilveren medaille op de 100m vrije slag en de 100 en 200m schoolslag, twee keer voor een bronzen plek op de 100m vlinderslag en de 200m wisselslag en eenmaal als Fries Kampioen op de hoogste trede voor de 50m vrije slag!

Laura mocht het weekend vier keer plaatsnemen op het podium, twee keer voor een bronzen plek op de 50 en 100m vrije slag en twee keer voor een zilveren medaille op de 100 en 200m rugslag.

Een prachtig resultaat voor de zwemmers én de trainers die veel tijd steken in hun sport en waarbij het dan fantastisch  is dat al deze inspanning beloond wordt!