FZC’54 in vorm tijdens minioren/junioren wedstrijd

Afgelopen zaterdag was in Burgum de laatste wedstrijd van het seizoen binnen de minioren zwemcompetitie, tevens de laatste wedstrijd voor de verbouwing van het zwembad in Burgum.

De minioren en junioren van FZC’54 lieten deze dag zien dat de trainingsinzet van de afgelopen maand word uitbetaald. Zo zwommen Jip Bakker en Djurre van der Wal een zeer sterke race tijdens de 100m schoolslag met  voor Jip 1.38.77 (1e) en voor Djurre 1.51.87 (3e), voor beide een enorme verbetering.

Bij de 50m vlinderslag was het andersom, Djurre finishte in 43.53 (1e) voor Jip in 46.10 (3de).

Voor Vito Kuperus en Sterre van der Wal  was het de eerste wedstrijd binnen het minioren circuit, beide konden zich prima staande houden in het geweld met voor Vito een 3e plaats op de 100m schoolslag en voor Sterre een 6e plaats op de 100m vrije slag als gevolg.

Ellen de Boer zwom een geweldige race op de 200m wisselslag, na een super eindsprint leverde dit een persoonlijk record van 20 seconden op (3.38.87), hetgeen wel gevolgen had voor de 100m rugcrawl. Hierin zwom ze net naast haar persoonlijke toptijd toch keurig naar 1.37.42.

Voor Kai was dit een wedstrijd om te overleven, zijn minst favoriete afstanden stonden op het programma.  Helaas leverde hem dit geen persoonlijke records op maar liet  hij technisch mooie races zien waar zowel coaches als hijzelf weer mee verder kunnen.

De junioren van FZC’54 mochten deze middag de strijd aangaan op de 200m vrije slag en het zwaarste nummer, de 200m vlinderslag.

Laura van der Velde zwom op de 200m vrije slag na een mooie vlakke race net geen persoonlijk record, terwijl  na een keurig ingedeelde race, Agnes Martens en Jurre Broekstra op deze afstanden tot een verbetering van resp. 9 en 6 seconden kwamen.

Daarna was het tijd voor de laatste afstand van deze middag, de loodzware 200m vlinderslag.

Agnes kwam op deze afstand tot een tijd van 4.15.50 een persoonlijk record van 15 seconden, Laura zwom de afstand voor de eerste keer en kwam erachter dat deze toch wel wat langer is dan de 100m vlinderslag, op karakter kwam ze echter aan in een keurige tijd van 3.30.84.

Jurre ging de  strijd met zijn (enige) tegenstander en liet deze in de laatste baan ver achter zich, zijn eindtijd van 3.23.83 betekende een verbetering van 9 seconden. Voor Jurre en Laura is het nu op naar de laatste limietwedstrijd, volgende week in Heerenveen, voor de minioren is het wachten op de finales, half juni in Beilen.