OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geslaagde Keningsrit Kening State 2022 *foto*film*

Ondank het iets wat koele weer, kwamen vanuit alle delen van het noorden van Nederland 25 antieke automobielen naar Kening State in Franeker. Zij hebben twee ritten gereden met de bewoners van Kening State. De eerste rit om 11:00 uur werd officieel gestart door wethouder Cees Arendz (foto) namens de gemeente Waadhoeke. © Foto’s Esther Monsma

De dag is een groot succes geworden voor de bewoners van Kening State “het Gouden Hart en Talant”. “Wat hebben we genoten van al die mooie auto, de muziek en het eten en drinken”.

De oudste deelnemende automobiel was een Lorainne Ditriech van 1907, waarvan er nog slecht 2 op de wereld zijn, een in het Louwman museum en één is in privé bezit en die was hier in Franeker. (foto)

© Foto’s Esther Monsma

De concourse ‘d Elegance winnaar van Lelystad was ook hier op Kening State, een prachtige Packard Roadster uit 1930. Verder waren er nog een aantal prachtige automobielen, waaronder diverse Peugeot’s uit een privé verzameling. Er stond zelfs een automobiel, een Fiat Topolino uit 1936  in de ontvangsthal van Kening State.

Kortom er was veel te zien te beleven en te bewonderen. Doordat de organisatie toestemming kreeg om het GGZ terrein te gebruiken, konden de Automobielen tijdens de  ritten van de oude hoofdingang  gebruikmaken. Even herleefden oude tijden op het oude GGZ terrein.

Daarna konden de automobielen prachtig opgesteld worden voor het publiek. Daarna was er muziek en kon er nog een drankje en een hapje worden genuttigd. Onze dank gaat uit naar het Gouden Hart en Talant en de deelnemers en de vrijwilligers. De organisatie ziet er uit om volgend jaar op 9 juli opnieuw een oldtimer feest mogen organiseren op Kening State.

De organisatie was in handen van de stichting Franeker Oldtimer Festival, i.s.m. de GGZ, het Gouden hart ,Talant en de Gemeente Waadhoeke.

© Foto’s Esther Monsma

Hierbij nog een filmpje van de Oldtimers

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!