Dinsdag 10 januari jl. was de opening van het Makkersplak in Franeker. Het Makkersplak werd officieel geopend door Wethouder Twerda van de gemeente Franekeradeel in samenwerking met afgevaardigden van de werkgroep die het Makkersplak tot stand hebben gebracht. Vanaf 09.30 uur kon iedereen het Makkersplak binnenlopen voor een kopje koffie of thee of om een spel te spelen, om 11.30 uur was er een gezamenlijke lunch waarvoor men zich op kon geven.

Over de gehele ochtend hebben ruim 25 geïnteresseerden een bezoekje gebracht aan het Makkersplak. 20 mensen hebben genoten van een heerlijk, uitgebreide lunch.

Het Makkersplak is iedere dinsdag geopend van 09.30 uur tot 11.30 uur  en iedere donderdag van 14.00 uur tot 16.00 uur. Iedere 3e dinsdag van de maand kan er voor een bedrag van maar € 2,- gezamenlijk worden geluncht.  Het Makkersplak vindt plaats in het Koffiehuis van De Skûle aan de Godsacker 35 te Franeker.

Het Makkersplak is een inloop-/ ontmoetingsplaats voor alle leeftijden en is laagdrempelig. Laagdrempelig houdt in dat de prijzen laag zijn, een kopje koffie of thee kost € 0,50, en het is er gemoedelijk. Er zijn diverse spelletjes, de krant ligt klaar of men kan komen voor een praatje. Iedereen kan zichzelf zijn.  Het Makkersplak richt zich op inwoners die behoefte hebben aan contact met andere mensen, mensen met een psychische of verstandelijke kwetsbaarheid, mensen die geen werk hebben of niet kunnen werken , statushouders; Het is voor iedereen toegankelijk.

Regelmatig zal er een activiteit plaats vinden bij het Makkersplak. Wat voor activiteiten dat zijn, is afhankelijk van de wensen van de bezoekers. De bezoekers kunnen met ideeën komen, en ook helpen bij het organiseren van de activiteiten. Men kan denken aan creatieve activiteiten, samen eten bereiden, spelletjes, quiz, buitenactiviteiten (bij goed weer), etc.

Meer informatie kunt u krijgen via mfeenstra@st-aanzet.nl of bel, app of sms naar 06-2947 9170.

Het Makkersplak is opgezet vanuit een werkgroep met afgevaardigden van de gemeente, Mind-Up, Wil, De Skule en AanZet. Men wilde een inloopplek opzetten die voor iedereen toegankelijk is. Er wordt begonnen in Franeker met 2 doordeweekse dagdelen, maar er zijn al plannen om ook in de weekenden het Makkersplak open te stellen. Naar behoefte kan verder worden uitgebreid en als het een succes is, kan worden uitgebreid naar andere plaatsen in de gemeenten Franekeradeel, It Bildt en Menaldumadeel. Wanneer u vragen heeft of meer informatie wilt, kunt u ook via bovenstaande gegevens contact opnemen.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!