Gevoelige nederlaag AVC: Marrum – AVC 2-0

Zaterdag 17 februari, Na de nipte zege vorige week in Sexbierum tegen Beetgum (3-2) waarvan in de uitwedstrijd nog met 0-6 werd gewonnen, moest vandaag worden aangetreden in en tegen Marrum.

Mede vanwege het fysieke spel van de kant van Marrum had AVC het moeilijk om zelf aan goed spelen toe te komen. In de 1e helft wist Marrum de 1-0 te maken. Na rust bleef deze stand lang op het scorebord staan. In de slotminuten van de 2e helft probeerde AVC nog meer druk naar voren te zetten. Zoals zo vaak valt dan het doelpunt aan de andere kant. En dus helaas een 2-0 verlies voor AVC.

De hervatting na de winterstop is dus niet zo goed als de start van het begin van het seizoen. Makkum, de nummer 2, daarentegen is wel goed uit de startblokken geschoten na de verplichte rustperiode. Vorige week een 0-3 overwinning bij Mulier en vandaag een thuisoverwinning van maar liefst 5-0 tegen VCR.

Voor onze jongens echter nog geen man overboord. Ze staan nog steeds op de koppositie met 31 uit 13, Makkum volgt met 28 punten uit 12 en zou dus op gelijke hoogte kunnen komen.

De volgende competitiewedstrijd voor AVC is pas op 10 maart (dus over 3 weken). Dit wordt een zeer belangrijke ontmoeting. Dan wordt namelijk Makkum in Sexbierum ontvangen waartegen zeker nog wat recht te zetten valt. Hopelijk kan dan weer het “oude” niveau worden gehaald en Makkum opzij worden gezet, zodat de hoogste positie dan weer stevig in handen is.

Succes maar weer.

Tekst en foto’s Pier de Haan

Foto’s zijn van de thuiswedstrijd die nog met 4-2 werd gewonnen

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!