Gevonden of verloren voorwerpen? U moet naar de gemeente!

Franeker – Wijkagent Aldert van der Schaaf vertelde de redactie dat er regelmatig mensen naar politiebureau Franeker komen om melding te doen van gevonden of verloren voorwerpen. Echter is de gemeente Franekeradeel hiervoor verantwoordelijk. De gemeente Franekeradeel is verantwoordelijk voor de afhandeling van gevonden en verloren voorwerpen binnen de gemeente. Gevonden voorwerpen kunt u dus bij de balie van het gemeentehuis afgeven. Hier kunt u ook terecht voor het ophalen van verloren voorwerpen.

Veel van de gevonden voorwerpen die bij de gemeente komen plaatsen zij op hun website, gedurende drie maanden. U kunt hier dus zelf zoeken of uw verloren eigendom al terecht is. Staat uw  voorwerp hier tussen? Dan kunt u uw eigendom afhalen bij het gemeentehuis. Bij het afhalen vraagt de gemeente u  naar een aantal kenmerken van het voorwerp. Dit doen zij om te voorkomen dat de niet rechtmatige eigenaar de voorwerpen komen ophalen.

Voorwerp gestolen? 

Als u vermoedt dat uw voorwerp is gestolen, moet u hier van aangifte doen bij de politie. Voor meer informatie kunt u kijken op www.politie.nl Voor aangiftes kun u bellen met telefoonnummer: 0900-8844 of mailen naar buurtagenten@franekeradeel.nl.

Paspoort of rijbewijs kwijt?  

Bent u uw rijbewijs, paspoort, identiteitskaart of vreemdelingendocument verloren dan moet u aangifte van vermissing doen bij de politie. De politie maakt van de vermissing proces-verbaal op. Wanneer u vervolgens bij de gemeente langs gaat voor het nieuwe document, dan kunt u op vertoon van dit proces-verbaal een aanvraag indienen.

Huisdier kwijt?  

Als u uw huisdier kwijt bent, kunt u het beste contact opnemen met:

•De Stichting Dierenambulance ‘Dier in Nood’ (0517) 269 844
•Dierenopvang ‘De Wissel’ in Leeuwarden (058) 26 69 101

Met dank aan Aldert van der Schaaf (twitter @aldertvdschaaf)

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!