Goede resultaten tijdens talent cup voor judoka’s Poelstra

In de Tiggelhal in Ten Boer werd weer de Talent Cup georganiseerd. Van Sportschool Poelstra kwamen hier weer een aantal judoka’s sterk voor de dag.

Esben Poelstra was ook weer sterk op dreef. Bij de jongens -12 jaar -33 kg was won hij al zijn 3 partijen in de voorronde met ippon voor prachtige worpen. In de finale poule won hij zijn eerste partij op beslissing van Redmer Duiker, een trainingsmaatje in Burgum, en de laatste partij weer met een schitterende schouderworp: ook kampioen. Het jongere broertje van Esben, Ferron Poelstra, maakte zijn debuut op een groot judotoernooi. Bij de 6-7 jarigen -21 kg wist hij na 4 partijen het brons in de wacht te slepen.

Bij de meisjes -15 jaar -44 kg begon Manon Poelsma uit Makkum uitstekend aan het judotoernooi. Haar eerste 3 partijen werden zeer overtuigend met houdgreep in haar voordeel beslist. Helaas verloor ze daarna van de latere kampioene. In haar laatste partij had ze pech. Ze verspeelde een yuko voorsprong, waardoor ze genoegen moest nemen met brons. Een prima prestatie. Haar dorpsgenoot, Giel Dol, was ook op dreef. Hij wist zich bij de jongens -12 jaar -44 kg te plaatsen voor de finale poule door een paar fraaie overwinningen. Daarin wist hij uiteindelijk het brons te pakken.

De Leeuwarder judoka Mathijs Pietersma was uitstekend op dreef. Bij de jongens -12 jaar -49 kg liet hij er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Hij won al zijn voorronde wedstrijden met ippon en ook in de finale poule werd als voortijdig beslist. Mathijs dus kampioen.

Bij de jongens -8 jaar -24 kg stond Riemer-Jelte Buwalda weer uitstekend te judoën. Deze talentvolle judoka uit Bolsward wist zijn 4 voorronde partijen allemaal met winst af te sluiten. Ook in de finale poule was hij de sterkste: dus ook Kampioen. Na het brons vorige week in Veendam, nu het goud in Ten Boer.