Goede start investeringsactie voor blije veehouderij op Landgoed Arkens

Franeker – Op het buurtschap Arkens, op een steenworp afstand van Franeker, is de familie Heeres in juli dit jaar van start gegaan met een investeringsactie voor een blije en natuurlijke veehouderij. Zij kochten hier in 2012 een karakteristieke boerderij.

De boerderij, gelegen op drie bewaard gebleven terpen, werd met succes aangemerkt als landgoed. De familie is hier van start gegaan met een eigen kleinschalige veehouderij keten voor rund en varkensvlees, zichtbaar en veilig voor de consument. De dieren, biggen en kalfjes, worden op de boerderij geboren. Ze groeien op in de buitenlucht met puur gras en kruiden die het land hun biedt, met een minimale aanvulling van wat graanproducten. Er wordt geen antibiotica gebruikt. De dieren worden door Heeres zelf naar de slager in de buurt gebracht, zonder stress en lange transporten.

Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met onze zeldzame huisdierrassen zoals blaarkop koeien en bonte bentheimer varkens. Deze hebben nog de eigenschappen om op een eenvoudige manier lekker vlees te produceren. Daarnaast wordt hiermee een stukje erfgoed behouden, en krijgen de oude rassen weer de kans zichzelf te presenteren.

Liefhebbers die zich thuis voelen bij deze manier van veehouderij kunnen vanaf juli dit jaar deelnemer en investeerder worden. Liefhebbers kunnen nu € 100,- investeren, deze krijgen ze dan in het komende jaar, in 2014, terug in de vorm van vier vleespakketten. Tweemaal een rund en tweemaal een varkensvlees pakket, samen ter waarde  van € 135,-. Met deze investering steunen de deelnemers een natuurlijke veehouderij, veilig vlees, en ze krijgen een goed rendement op hun investering.

In de afgelopen maand hebben al bijna 90 mensen zich aangemeld, vanuit de hele provincie, en zelfs van buiten de provincie. De reacties zijn buitengewoon enthousiast. Er zijn zelfs al plannen om ook iets met natuurlijk kippen en lamsvlees te doen.

Met nog meer deelnemers kan deze veehouderij zich nog verder ontwikkelen, meer dieren een mooi leven bieden, zeldzame rassen een kans geven, en mensen van eerlijk en puur vlees voorzien. U kunt zich nu ook als deelnemer aanmelden door een e-mail te sturen naar landgoedarcadia@gmail.com.

Alle informatie over het project is terug te vinden op www.landgoedarcadia.nl

Bigje1

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!