josienLeeuwarden –  Zaterdag 25 mei werden voor de laatste keer de Friese Kampioenschappen Sprint gezwommen onder de vlag van de Kring Friesland.  Josien Wijkhuijs (jaargang 99)uit Franeker deed hier aan 6 zwem onderdelen mee.  50 vrij, 50 vlinder, 50 rug,  100 wissel en ze zwom 2x mee in de estafette samen met de meiden van DZ&PC.

Josien mocht starten met de 50 vrij. Deze race ging meteen al heel goed en met een pr van een halve seconde eindigde ze met een fractie van 2 tiende achter Marrit Steenbergen (jaargang 2000) uit Drachten en werd daarmee 2e bij de junioren, maar ze werd daarnaast ook 2e van het overall klassement.

Na de 50 vrij was het tijd voor de 50 vlinder. De vlinderslag is Josien haar favoriete slag en ze wilde heel graag 1e overall worden. Josien  moest dan Monique van der Struik (senior ‘95) en Marrit Steenbergen (jaargang 2000) verslaan. De race verliep technisch zeer goed en met een mooie tijd tikte ze net achter Monique aan en mocht de eerste prijs van de junioren in ontvangt nemen en werd  dus tweede van het overallklassement.

Bij de rug ging josien weer voorvarend van start. Hier tikte ze in een pr van 1 seconde als eerste aan van de junioren en derde overall achter Claris de Vries (jaargang ‘97) en Monique vd Struik.

Josien was goed op dreef en had als laatste individueel onderdeel de 100 wissel. Hier wilde ze graag een tijd onder de 1.10 halen (pr was 1:13). De vlinder ging goed, de overgang naar de rug verliep vlot en ook de school en vrij gingen technisch goed. Josien tikte aan in een tijd van 1.09.3 en dus een dikke pr en een tweede plek bij de junioren. Marrit Steenbergen had een tijd van 1.06. Josien had met haar tijd ook een vierde plek in het overall klassement.

Tussen de individuele nummers door mocht Josien nog zwemmen in het junioren estafetteteam van DZ&PC. Eerst was de 4x 50 wissel. De meiden zwommen en hele mooie tijd en werden daarmee eerste bij de junioren, maar wat nog meer bijzonder was. Ze werden met hun tijd 2e overall. Dus tussen de seniorenteams.  De 4x 50 vrij ging ook heel goed en werden ze weer eerste van de junioren en 2e overall.

Al met al een zeer geslaagd zwemweekend voor Josien. Met 4 gouden medailles, 2 zilveren en 6 pr’s mocht Josien tevreden terug keren naar Franeker.

In het weekend van 20 juni  is het NK in Utrecht en dan wil ze proberen om een  limiet te gaan halen voor het Europees Youth Olympisch Festival in Utrecht.

Wilt u meer over de prestaties van Josien lezen, neem dan eens een kijkje op haar website: www.josienwijkhuijs.nl

josien_wijkhuijs_njk_drachten

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!