Vanaf vrijdag 12 mei kunnen alle personen boven de 55 jaar oud een gratis fietshelm ter waarde van 39,95 euro ophalen bij E-Bike Friesland. De provincie Fryslân subsidieert namelijk 25 euro bij aankoop van een fietshelm en het bedrijf uit Franeker doet hier nog een schepje bovenop door gratis helmen weg te geven.

E-Bike Friesland is gespecialiseerd in de verkoop van elektrische fietsen en merkt steeds vaker op dat mensen van 55+ letsel oplopen tijdens het fietsen op een e-bike. Verkoper Peter van E-Bike Friesland heeft de actie opgezet om bewustwording te creëren: ,, Een elektrische gaat net zo hard als een racefiets, maar het verschil is dat je op een racefiets wél een helm moet dragen.’’

Mede hierom heeft provincie Fryslân vorig jaar oktober een subsidie uitgegeven voor een korting van 25 euro op een fietshelm. Dit bleek een enorm succes te zijn, want de subsidie die 1600 fietshelmen omvatte, was in twee weken op.

De actie loopt vanaf vrijdag 12 mei en is geldig voor alle personen boven de 55 jaar oud woonachtig in Friesland. De gratis fietshelmen kunnen worden opgehaald bij E-Bike Friesland aan de Dijkstraat 25 in Franeker en de korting op andere fietshelmen is geldig in de winkel. De subsidie van Provincie Fryslân omvat 1000 helmen. Er wordt verwacht dat de subsidie wederom in twee weken op is.

De fietshelmen die gratis worden weggegeven zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan alle veiligheidseisen. Door deze actie aan te bieden willen E-Bike Friesland en de provincie Fryslân bijdragen aan een veiliger verkeer in Friesland en hopen zij dat de actie aanslaat.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!