Groep acht van basisschool de Kabas nam deze week afscheid van hun basisschooltijd met een musical in de Koornbeurs en traditie getrouw een duik in de Kromme Gracht.

Het was een spannende week voor groep 8 van basisschool de Kabas uit Franeker. Na weken oefenen voerde zij de musical ‘zo goed als nieuw’ afgelopen dinsdag twee keer op. In de middag waren het de groepen 1 tot en met 7 die mochten genieten van de acteer kunsten en ‘s avonds om 19.00 uur was het aan de ouders, broertjes/zusjes, opa’s/oma’s, pakes en beppes om te genieten van deze vrolijke musical.

Het verhaal speelde zich af in een kringloopwinkel waar het niet goed mee ging. Op het moment dat ze moesten gaan sluiten kwam er een ommekeer. Een viertal promoten hun bordspellen van de kringloop winkel op social media en zorgde de volgende dag voor een stormloop van klanten en tevens de redding van de winkel. Eind goed al goed. Hier mee sloot groep 8 af met een afscheidslied, waarbij ze het stokje door gaven aan de nieuwe groep 8.

Op woensdag einde van de ochtend was de schoolperiode toch echt voorbij. Na door de ere haag van alle andere leerlingen te zijn gelopen sprongen ze traditie getrouw in het Vliet voor school. Samen met een aantal meesters en een juf sprongen ze meerdere malen het water in.

Op donderdagmiddag deed de groep in Franeker nog een spelletje jachtseizoen en einde middag werd de groep verwacht in Tzummarum en vierde ze met zijn alle nog een feestje met bbq in het wapen van Barradeel in Tzummarum.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
error: Bericht Beveiligd!