Groothandel Bergsma definitief naar Franeker

Franeker – Makkum Groothandel Bergsma, gevestigd aan de Oliemolen te Makkum, verplaatst al haar activiteiten naar Franeker. Het pand van de voormalige meubelmakerij Bijlsma aan de Edisonstraat in Franeker zal worden betrokken om continuïteit te waarborgen en groei mogelijk te maken. Eerder dit jaar werd al bekend dat Bergsma haar oog had laten vallen op het complex in Franeker. Maandag maakte de directie bekend dat de beslissing definitief is en dat het bedrijf na 100 jaar Makkum verlaat.

Groothandel Bergsma begon in 1912 in Makkum als tabakswinkel/slijterij met daarnaast een fabriekje waar frisdranken werden geproduceerd. In afgelopen honderd jaar is Bergsma Makkum uitgegroeid tot de grootste regionale groothandel in Noord-Nederland en levert aan tabaksspeciaalzaken, tankstations, bedrijven/verenigingen en horeca. Samen met de vestigingen in Hoogeveen, Venlo en Zevenhuizen bedient Bergsma dagelijks geheel Nederland.

Door autonome groei, diverse bedrijfsovernames en samenwerking met derden is het huidige pand in Makkum te klein geworden. Uitbreiding of verplaatsing binnen Makkum bleek op korte termijn niet mogelijk.

Het leegstaande bedrijvencomplex in Franeker biedt Bergsma alle mogelijkheden om dagelijks de meer dan duizend klanten in Friesland, de Noordoostpolder en Noord-Holland te beleveren en bovendien verdere groei te realiseren.

Na de nodige aanpassingen zal Bergsma zich in het eerste kwartaal van 2012 vestigen in Franeker. Alle ruim 80 werknemers gaan mee naar de nieuwe locatie.

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
error: Bericht Beveiligd!